Főoldal > MOZGÁS > Mi is ott jártunk: 10. DECATHLON FittAréna

Mi is ott jártunk: 10. DECATHLON FittAréna

Decahtlon Fittarénaedzésfitneszrendezvény
0

Írta:

Október 31-én rekordszámú résztvevővel került megrendezésre az év legfittebb napja

Idén 10. alkalommal rendezték meg Magyarország legnépszerűbb, valamint Közép-Európa egyik legnagyobb fitnesz rendezvényét. Október utolsó napjától a mozgás szerelmesei egy nagyszerű és sokszínű programmal búcsúzhattak.

A rendezvény 2006. óta méltán viseli az év legfittebb napja címet. Kínálata idén ősszel még tovább bővült, a változatosság kedvelőit összesen 20 színpad várta, több mint 150 órával és 200 fellépővel. A résztvevők száma is rekordot döntött, összesen 5800-an látogattak el a helyszínre.

A támogatói ajándékcsomagok átvétele és az átöltözés után ezúttal 9:30-tól már minden teremben egy-egy óra várta a korán ébredőket. Az órarendet idén is a résztvevők igényei szerint állították össze a szervezők, ahol a sztáredzők és a közkedvelt edzések mellett új óratípusok is helyet kaptak.

A Nagyszínpad 6000 négyzetméteres területén ismét a legnépszerűbb fitnesz prezenterek mozgatták meg a lelkes közönséget. Együtt izzadhattunk Béres Alexandrával, Tatarek Rezsővel, Katus Attilával, Varró Gyulával, Péntek Enikővel, Sifivel, Rubint Rékával és Norbival, akik közül többen együtt jubiláltak a 10 éves rendezvénnyel.

Nagy sikert aratott Sifi és csapata halloweeni kangoo edzése, amely után garantáltan mindenki csak kapkodni tudta a levegőt, ráfogva az ijesztő sminkekre. Réka és Norbi párosa ezúttal egyszerű kardió gyakorlatokkal érkezett, és inkább a hangulatra helyezte a hangsúlyt, DJ Bárány közreműködésével, többször megénekeltetve közönségét. A Nagyszínpad legjobb hangulatú órája azonban kétségtelenül Tatarek Rezsőé volt, aki 8 tanítványával (mindannyian népszerű edzők) lépett színpadra. Az Iron Boxing kidolgozója meglepetésvendéget is hozott: a Hooligans dobosa, Kiss Endi adta az ütemet a fergeteges hangulatú, ám kőkemény edzésnek.

A 4000 négyzetméteres Fitnesz Park és Életmód Expón kaptak helyett az aktív színpadok és a kiállítók. A látogatók kedvükre vásárolhattak a legújabb fitnesztermékekből és sportruházatokból, illetve egészségügyi méréseken és masszázson is részt vehettek.

A tematikus termek kínálata is tovább bővült, több mint 3600 négyzetméteren, 12 teremben próbálhattuk ki a különleges aerobik- és fitneszstílusokat.

Idén először a küzdő- és brutálsportok irányzatai is csatlakoztak a rendezvényhez, nem véletlen, hogy különtermüknél az órák előtt hatalmas sor várt a beengedésre. A Spartan, a Capoeira, a Kick boksz, a Warrior training és a Military Style edzéseken való részvétel még az aktívan sportolók számára is igazi kihívás volt.
A Body&Mind teremből idén sem hiányozhattak a nagy nevek és a népszerű óratípusok. Almásy Csilla Spinaldance, Geszler Dorottya pilates és Németh Gergely gerincjóga órája garantálta a törzsizmok erősítését és a feszes izomzat kialakítását.

A táncos órák közül idén sem hiányozhatott az Afro Mánia, ahol a könnyen követhető koreográfiát nagyszerű hangulat kísérte. Szintén kiemelendő Hidvégi Andrea Euphoria elnevezésű órája, amely igazi party élményt nyújtott. Ez a teljesen új óratípus, amely a Wellness Magazin Fitt az ősz rendezvényén debütált, remek kalóriaégető, miközben a nagyszerű zene annyira magával ragad, hogy garantáltan egyetlen résztvevő sem vette észre, hogy bizony kőkemény edzésen van jelen.

A Group Cycling® – Kranking® terem pedig egy igazán különleges edzés helyszíne volt, ugyanis Schober László mozgássérültként vezetette a különleges fény- és hanghatásokkal tarkított óráját.

Akiknek kevés volt egy nap a változatos órák kipróbálására, illetve, akik idén nem lehettek ott, ne búslakodjanak, ugyanis 2016. október 29-én már a 11. DECATHLON FittArénán mozoghatunk majd együtt.

Fotó: BSI – Zákány Gergő


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X