Főoldal > MOZGÁS > 10 ok, hogy minden nap sétálj az egészségedért

10 ok, hogy minden nap sétálj az egészségedért

betegségegészséggyaloglásséta
0

Írta:

Már napi 30 perc gyors ütemű gyaloglással rengeteget teszel az egészségedért és a kondíciódért. Íme, 10 ok, hogy miért.

 

1. A gyaloglás segít a zsír és a kalóriák elégetésében – másfél kilométerenként ugyanis akár 100 kalóriának is búcsút mondhatsz. Tehát anélkül, hogy bármit is változtatnál az étrendedben, ha sétálsz napi 3 km-t, fél kiló mínuszra számíthatsz minden harmadik héten.

2. A sétától fittebb leszel és tónusosabb lesz a feneked, a combod, a csípőd és a hasad is, mivel a teljes testedet átmozgatja.

3. Jót tesz az általános közérzetnek, mivel rendkívül hatékony stresszlevezető tevékenység. Ráadásként még az anyagcserét is felpörgeti, és a rendszeres mozgásnak köszönhetően az energiaszint jelentősen megnövekedik.

4. Mivel a teljes testsúlyoddal mozogsz a gyaloglás során, ezért közben a csontokat is erősíted.

seta2.jpg ()5. Erősíti a szívet és az immunrendszert, valamint csökkenti a vérnyomást és a szívbetegségek kialakulásának kockázatát.

6. A rendszeres séta növeli a rugalmasságot, és fejleszti a koordinációs képességet.

7. Ha sétálni támad kedved, ki kell menned a szabadba, így két legyet ütsz egy csapásra, mivel a D-vitamint termelő napfény áldásos hatását is élvezheted. A testünknek ugyanis szüksége van erre a vitaminra a kalcium megfelelő felszívásához és a csontok egészségének megőrzéséhez.

8. Bármikor beiktathatsz egy gyors sétát a napodba – csak viselj egy megfelelő tartást biztosító cipőt, és a nap bármely szakaszában, amikor csak kedvet érzel, jöhet a frissítő séta munka előtt vagy után, vagy akár ebédidőben is.

9. Nem szeretsz egyedül nekiindulni? Szerezz egy „edzőtársat”, akivel a hatalmas séták közben alaposan kibeszélgethetitek magatokat. Ha egyedül szeretnél lenni, csak tegyél fel egy fejhallgatót, és hallgasd a kedvenc zenédet közben, így a gondolataidban is el tudsz merülni.

10. Ez a mozgásforma amilyen egészséges, olyan rugalmas és olcsó. Pénztárcabarát volta abból adódik, hogy pénzt takarítasz meg – ha ugyanis gyalogosan érkezel a találkozókra vagy a munkába, nem kell fizetni az utazási költséget: a vonaljegyet, vagy a benzint és a parkolási díjat.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X