Főoldal > MOZGÁS > Egyszerű trükkök, hogy edzés nélkül is többet mozogj

Egyszerű trükkök, hogy edzés nélkül is többet mozogj

edzésegészségfitneszfogyásmozgás
0

Írta:

Ugyan nálunk még nem lehet guggolásokkal fizetni a metrójegyért, mint Moszkvában, de egyébként is megéri rövid tornákkal feltuningolni a napi mozgásadagodat.

Ha végiggondolod, miket szoktál csinálni egy nap, rájössz, hogy rengeteg üres perc van, amit kihasználhatsz egy kis hétköznapi edzésre. Íme 5 mindennapi tevékenység, amiből tornát csinálhatsz:

1. Gyúrj karra a szupermarketben

A gurulós bevásárlókosár vagy kocsi ugyan kényelmes, de maradj csak a hagyományos megoldásnál, és kézben cipeld a kosarad. Ahogy egyre nehezedik bevásárlókosarad, annál jobban edzed majd a bicepszed és tricepszed. Miközben a sorokat rovod, egy kis emelgetést is beiktathatsz. Csak ne felejtsd el néha cserélgetni a karodat!

2. Sorbanállás-edzés

Ahelyett, hogy csak idegeskedsz a hosszú sorokon a pénztárnál vagy a postán, használd ki ezt a pár percet egy kis hasizom tornára. Az egyik lábadat emeld fel egy kicsit, és egyensúlyozz legalább 2 percig a másik lábadon. Ahhoz, hogy megtartsd az egyensúlyod, automatikusan megfeszíted a hasizmod, így észrevétlenül dolgozhatsz a lapos hasért.

3. A kávédra várva

Ismered a mondást, miszerint az a fazék víz sosem forr fel, amit folyton néznek? Na ez épp olyan igaz a kávéra, teára vagy bármire! Főzés vagy reggeli közben is tornázhatsz egy kicsit, ahelyett hogy feleslegesen bűvölöd a tűzhelyet. Támaszkodj a konyhapultnak, és csinálj pár álló fekvőtámaszt. Minél közelebb teszed egymáshoz a két kezed a pult szélén, annál intenzívebben megdolgoztathatod a karizmaidat.

edzes2.jpg ()

4. Tornázz telefonálás közben

Sokszor van bűntudatod amiatt, hogy képes vagy órákig csevegni a barátnőddel, de az edzőterembe nincs időd elmenni? Akkor mixeld össze a kettőt. Hangosítsd ki a telefont, így beszélgetés közben is megcsinálhatod kedvenc otthoni gyakorlatsorodat.

5. A takarító-torna

A takarítás már egyébként jó kis testmozgás, de még jobban felturbózhatod, ha néhány egyszerű mozdulatot izomerősítő gyakorlattal helyettesítesz. Például mikor lehajolsz valamiért rendrakás vagy porszívózás közben, végezz szabályos guggolást. Tehát állj kisterpeszbe, hajlítsd be a térded, feszítsd meg a feneked, de a térded ne kerüljön a bokád elé!

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X