Főoldal > MOZGÁS > 4 tipp a tökéletes zsírégetéshez

4 tipp a tökéletes zsírégetéshez

futásivásmozgássportolászsírégetés
0

Írta:

Ha a mozgásra szavazol, mert zsírt szeretnél égetni, az szuper! Mozgás közben azonban érdemes pótolni az elvesztett folyadékmennyiséget, de nem mindegy, mivel. Ezek az italok segítenek a hidratálásban és a zsírégetésben is!

Természetesen a legkézenfekvőbb hidratáló a víz, de néha ennél többre van szükség. Íme négy tipp, hogy mikor milyen folyadékot kortyolgass:  ezek nem csupán hidratálnak, hanem a kalóriapótlásról és a megfelelő energetizálásról is gondoskodnak.

1. Zölt tea – ha könnyen elfáradsz a futás alatt 

A fegyvered legyen a zöld tea – természetesen cukor nélkül! Futás előtt kb. 20-30 perccel kortyolj el belőle egy pohárral. A benne lévő koffein felpörget és ellát energiával még az utolsó méterekhez is, a teában található antioxidánsok pedig felveszik a harcot káros szabad gyökökkel szemben és növelik a kitartásodat.

2. Kókuszvíz – Ha rendszeresen szúr az oldalad futás közben

Próbáld ki a kókuszvizet, mert ez az ital tele van az izomgörcsök megelőzésére szolgáló káliummal – tizenötször többet tartalmaz belőle, mint a legtöbb sportital! Emellett egy pohárnyi mindössze 50 kalóriát tartalmaz, így nem hizlal. Kortyolj el futás előtt 2,5 deci kókuszvizet, ami megszabadít a fájdalomtól a futás ideje alatt.

0025248_1.jpg ()

3. Kakaó – Ha másnap rosszul érzed magad

A futás utáni napon izomfájdalommal küzdesz? Előzd meg egy kis kakaóval. A tejes kakaó tökéletes arányban tartalmaz szénhidrátokat, fehérjéket és kalciumot, amelyek segítenek az izmok edzés utáni regenerációjában. Futás után kb. fél órával igyál meg egy pohár kakaót, az izmok ugyanis ilyenkor képesek a leginkább beépíteni az ásványi anyagokat, ezzel megelőzhető a másnapi izomláz.

4.  Sportitalok – Ha nagyon sokat izzadsz futás közben

Megelőzésként próbáld ki az izotóniás sportitalokat. Ezek megfelelő mennyiségben tartalmaznak cukrokat, elektrolitokat és ásványi anyagokat, amelyek hozzájárulnak a megfelelő hidratáltsághoz. A széles sportital kínálatból olyat válassz, amely nem tartalmaz mesterséges színezéket, hozzáadott aromát és tartósítószert. Minden edzésen kortyolj el 1-1 decit 15-20 percenként.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X