Főoldal > MOZGÁS > Feszes és lapos a has gyorsan!

Feszes és lapos a has gyorsan!

edzésgyakorlathashasizomizommozgás
0

Írta:

Feszes, lapos, szexi – ugye te is ilyen hasra vágysz? Ezekkel a gyakorlatokkal garantáltan el fogod érni!

Felülés kicsit másként

Mit dolgoztat meg: hasizom és lábak

Feküdj hanyatt egy polifoamra, a térdeket enyhén hajlítsd be, és emeld el a talajtól a lábakat, a vádlid legyen párhuzamos a földdel. A kezeket helyezd a fejed mögé, a könyököket nyújtsd ki, majd jöhet maga a felülés; a vállakat is emeld fel a matracról. Az egyik lábat átlósan nyújtsd át a másik felett, a bokák keresztezzék egymást és a karod még mindig legyen kinyújtva. Tartsd ki ezt a pozíciót, nyolcszor váltogasd a lábakat, majd térj vissza a kiinduló pontba. Csinálj nyolc ismétlést.

Egyszerű híd

Mit dolgoztat meg: hasizom, ferde hasizom, csípő, fenék

Feküdj hanyatt a matracon, a térdek behajlítva, a lábfejek csípőszélességben legyenek egymástól a talajon, a kezek az oldalad mellett. A jobb lábad nyújtsd ki a plafon felé, a hasizmaidat feszítsd meg és emeld el a csípődet a talajtól, így formálva egy egyenes vonalat a bal térdedtől egészen a válladig. Emeld fel a karokat is magastartásba, eközben írj le nyolc apró kört a jobb lábaddal. A másik irányba is jöhetnek a körök, ezután leteheted a lábad. Ugyanezt a feladatot teljesítsd a másik lábaddal is.

kitores.jpg ()

Győzedelmes kitörés

Mit dolgoztat meg: hát, karok, hasizom és lábak

Állj csípőszélességű harántterpeszbe, a karokat nyújtsd hátra, a tenyerek befelé nézzenek. Törj ki előre a bal lábaddal, a térdedet hajlítsd be 90 fokban, a jobb lábad maradjon egyenes, majd csípőből kissé hajolj előre és a karokat is engedd egy kicsit lejjebb. A bal lábfejeddel „taszítsd el” magad a talajtól, hogy megint függőleges testhelyzetbe kerülj, aztán nyújtsd ki magad elé a bal lábadat és a karokat emeld a fejed felé. Ezt követően térj vissza kitörésbe, és végezz el tizenöt ismétlést, majd válts lábat, és ismételj.

Pukedlizz!

Mit dolgoztat meg: vállak, hát, hasizom, ferde hasizom, csípő és lábak

Helyezkedj el csípőszélességű terpeszben, a jobb lábaddal lépj hátra, a bal lábaddal pedig enyhén balra törj ki, eközben emeld a fejed fölé a karokat. A tenyerek ismételten befelé nézzenek. Egyenesítsd ki a bal lábad, miközben a jobbat kinyújtod oldalra és a karokat leengeded vállmagasságba. Ereszkedj vissza a kiinduló helyzetbe, hajts végre tizenkét ismétlést.

Plié-póz

Mit dolgoztat meg: hát, karok, hasizom, fenék és lábak

Állj vállszélességnél nagyobb terpeszbe, a lábfejek 45 fokban nézzenek kifelé. Guggolj le, a térd maradjon a bokával egyvonalban, eközben a karokat engedd magad elé a derekad vonalában, a könyököket egy kicsit hajlítsd be és a tenyerek befelé nézzenek. A jobb lábadat húzd fel, miközben a bal lábadat kiegyenesíted, a jobb lábfejedet helyezd a bal combod belső részére, és emeld a karokat a fejed fölé. Ezután térj vissza guggolásba, csinálj tizenötöt a gyakorlatból, válts lábat, és ismételj.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X