Főoldal > MOZGÁS > Így szabadulj meg hatékonyan a hasi zsírtól!

Így szabadulj meg hatékonyan a hasi zsírtól!

diétahashasi zsírlapos hasmozgáspocaksportúszógumizsírégetés
0

Írta:

Erősítheted bármeddig a hasizmaidat, ezek a gyakorlatok sajnos nem fognak megszabadítani a derekad köré fonódott úszógumitól. Annak érdekében, hogy eltűntesd a hasi zsírt, elengedhetetlenek a rendszeresen végzett, kalóriagyilkos, kardió edzések. Sőt, ebből sem jó bármilyen, az intervallumos edzésekre kell összpontosítanod.

A kulcs tehát a mérsékelt és a gyors ütemterv váltakozása. Egy nemzetközi tanulmány szerint azok a nők, akik 20 percig edzettek a szobakerékpáron 8 másodperces sprintekkel és 12 másodperces alacsonyabb intenzitással, 15 hét után sokkal többet veszítettek a hasi zsírpárnáikból, mint azok a társaik, akik 40 percen át egyenletes ütemben tekertek. Fele annyi munka, és több haszon! Ugye szerinted is jól hangzik?

Bármely hagyományos pulzusnövelő mozgásforma esetében működik. Íme néhány módja, hogy bevezesd az intervallum edzéseket a napi rutinodba!

Használj vizuális célokat!

Fuss vagy kerékpározz mérsékelt ütemben, majd nézz előre, egy nem túl távoli célt kijelölve: például egy postaládát vagy az utca végét. Haladók akár egy magasabb dombot is kiszemelhetnek, a lényeg, hogy sprintelj! Ha elérkeztél a célponthoz, csökkentsd vissza közepesre a sebességedet. Miután a légzésed visszaállt a normális szintre, válassz egy újabb „állomást”, és fuss neki!

77604459 - fitness sexy mode on diet with long female legs in the gym

Figyeld az időt!

Nézd az órádat, és mérsékelten mozogj 2 percig, majd 1 percen át adj bele apait-anyait! Ismételd ezt a mintát legalább 30 percig!

Fókuszálj a zenére!

Készíts egy intervallumos lejátszási listát, amelyben a gyors ütemű, pörgős zenéket lassabb, andalgósabb dalok követnek. Sétára, futásra vagy akár táncra is alkalmas lehet, ha a gyorsabb és a lötyögősebb szakaszok egymás után váltakoznak. Az edzésre fordítható időd és állóképességed függvényében lehet 40 vagy 60 perc is, a lényeg, hogy kövesd a ritmust!

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X