Főoldal > MOZGÁS > BISA: a netes kihívás, amely garantáltan formába hoz

BISA: a netes kihívás, amely garantáltan formába hoz

Back in shape againBISAedzésGóg Anikókihívásmozgássport
0

Írta:

Bemutatkozik az új kihívás, amivel minden résztvevő csak nyerhet – csatlakozz te is, megéri!

Az egyre népszerűbb magyar program Góg Anikó, korábbi triatlon olimpikon nevéhez kötődik. A személyi edzőként dolgozó édesanya kihívásai mókás és egyedi formában motiválnak a testmozgásra. Anikó kiemelt célja, hogy a sport szeretetét minél szélesebb körben terjessze, úgy, hogy közben a résztvevők méltán ünnepelhessék saját sikereiket, és nem mellesleg még sportos nyereményekért is játszhassanak.

Mi is az a BISA program?

A BISA, azaz a Back In Shape Again program lényege, hogy teljesíteni kell az edző által feltöltött gyakorlatsort, majd ezt videóra venni és beküldeni. Az egyes kihívások végén nemcsak remek összeállítások születnek a beküldött anyagokból, de a videókat feltöltők között értékes nyereményeket is sorsol Anikó. A 45 másodperces kihívások nagy előnye, hogy bárki el tudja őket végezni, sportos múltat egyáltalán nem igényelnek. Ráadásul bármikor és bárhol végrehajthatók, a speciális helyszínek csak további színezetet adnak az amúgy is különleges programnak. Fontos hangsúlyozni, hogy ezek a rövid videók természetesen nem komplett edzésprogramok, sokkal inkább kiváló ösztönzők, amelyek bárkivel képesek megszerettetni a testmozgást. Góg Anikó újszerű kommunikációs eszközével mindenkit arra biztat, hogy vágjon bele a mozgásba, a többi pedig majd úgyis jön magától. A BISA egyre növekvő népszerűsége a sajátos figyelemfelkeltésben rejlik. A játékosság és a nyeremény egyedi fűszert ad a programnak, amely egyszerre nagyon trendi, élvezetes és poénos is.

Hogyan született meg a program?

A BISA program egyenesen a szülészetről indult: Góg Anikó idén júniusban adott életet kislányának, Sárinak, és már rögtön gyermeke születése után elkezdett segítséget nyújtani a többi édesanyának. A szakszerű regeneráció céljából ugyanis korrekciós anyagokat állított elő számukra. Megmutatta, mely gyakorlatok segítik elő hatékonyan a szülés utáni regenerációt, ezáltal belátást engedve saját rutinjába. Az újra formába hozó, kisgyerekes anyukáknak szóló program azonban hamar túlnőtt önmagán, és az edző elkezdte szélesebb kör számára közvetíteni a sport szeretetét. Edzős videóit az irányváltás után sem öncélúan pakolta fel, challenge-ket hozott létre, hogy ezáltal bevonja minden egyes nézőjét is az aktív gyakorlatvégrehajtásba. Az első a Kanapé-kihívás volt, ahol a feladatokat akár az IKEA egyik kanapéján is végre lehetett hajtani, és természetesen mindezt videós formában dokumentálni. Ezt újabb nagyszerű kihívások követték, hogy a BISA program még több ember számára elérhető legyen, népszerűsítve a sportos életvitelt és az egészségtudatos magatartást, ezáltal hadat üzenve az elhízásnak.

Hogyan képes motiválni a program?

A BISA program igazi kihívást jelentő feladatokból áll, amiket azonban mindenki képes teljesíteni. Bár minden kihívás végén gazdára talál egy-egy nyereménycsomag, valójában mindenki csak nyer a részvétellel, hiszen igazi hozománya a teljesítés öröme, valamint az, hogy a résztvevők bár egymástól függetlenül, különböző időben, helyszínen, módokon teljesítik a feladatokat, mégis benne van az együvé tartozás kohéziós ereje. Ez a sikerélmény nemcsak fizikailag, hanem lelkileg is rengeteget képes adni egyéni szinten.

Az „ezt én úgyse tudom megcsinálni” kifogást pedig hatástalanítja a feltöltött videók sokasága, ahonnan kőkemény motiváció meríthető. Hiszen különböző testalkatú emberek láthatók mozgás közben, akik más adottsággal, más helyszínen, de ugyanazt a programot végzik. A nagymama, a szomszéd, a postás, a sclerosis multiplexben szenvedő, és az ülőmunkát végző alkalmazott feltöltött videóiból hihetetlen erő és elszántság árad. Óriási élmény, amikor például az irodista lányok beküldik a teljes összhangban fekvőtámaszt végző videójukat, vagy épp az unoka tornázik együtt a nagymamájával. Végre nem egy kockás hasú, kigyúrt fitneszmodell mutatja be a napsütötte tengerparton a feladatokat, a sokféleségben mindenki megtalálhatja azt a típusú embert, aki igazán képes őt megszólítani. A BISA egyáltalán nem feladat- és izzadtságszagú, a maga játékosságában közvetíti a sport és az egészségtudatosság komoly, életminőséget javító szerepét.

Kinek ajánlhatók a kihívások?

A program nagy erőssége, hogy az átlagemberek számára készült, és nincs speciális célcsoportja. Kortól, nemtől, foglalkozástól és edzettségi szinttől függetlenül bárki bekapcsolódhat. A gyakorlatsorokhoz mostantól több nehézségi szint is elérhető lesz, hogy mindenki meg tudja találni a számára megfelelőt. A sorsolás során pedig senki sem szenved majd hátrányt, hiszen a nyereményért ugyanúgy indul a legkönnyebb szintet választó, egyébként inaktív életmódot folytató, mint a fitnesztermeket rendszeresen látogató haladó, akinek talán meg se kottyan még a legnehezebb szint sem.

Mi a program célja?

A BISA egyértelműen a középutat célozza meg a szigorú és a populáris irányzatok között. Anikó energikus és hihetetlenül pozitív személyiségével megadja mindenki számára a kezdő löketet, azonban ezután már a résztvevőknek saját maguknak kell bejárniuk az egészségesebb élet felé vezető utat. „Önmagunknak kell felelősséget vállalnunk saját egészségünkért” – hangsúlyozza az edző. Az első lépések megtételére történő motiválás nem titkolt célja az, hogy a testmozgás rendszeressé váljon, amely természetesen az étkezésre is hatással lesz majd. Missziója pedig nem más, mint a figyelemfelkeltés. „A program egyáltalán nem rólam szól, hanem másokról” – mondja Anikó, aki bevallottan nem az extrovertált vonal képviselője. – „Minél szélesebb kör számára szeretném átadni, hogy mennyit tud adni a sport. Ha a játékos videók miatt valaki elkezdi a mozgásszervrendszerét használni, garantáltan tapasztalni fogja, hogy az általános egészségére milyen jótékony hatással van. Azt szeretném, ha az emberek nem elérhetetlen vágyálmokat kergetnének, hanem fittek és egészségesek lennének, optimális testzsírszázalékkal élvezve az életet.”

A BISA programot keresd Góg Anikó Facebook oldalán – csatlakozz te is!  Már csak azért is, mert Anikó legújabb kihívása a WellnessCafe kihívás! 

Level 1.

Level 2.

Level 3.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X