Főoldal > mozgas > Így maradj mindig mozgásban

Így maradj mindig mozgásban

aktivitásedzésedzésnaplóedzőteremegészségenergiamozgássportzsírégetés
0 0

Írta:

Fogyni nem könnyű, nagy akarat és kitartás kell hozzá. Ha sikerült megfelelő étrendet és mozgásformá(ka)t találnod, akkor is akadhatnak problémák. Bármilyen lelkes és eltökélt vagy, időként nehéz elindulni, vagy az edzést végigcsinálni.

Van azonban néhány apró trükk, amivel a holtpontok könnyebben elkerülhetőek, illetve gyorsabban túljuthatsz rajtuk.

Sétálj minden nap 5 percet

Könnyű betartani és következetesen megoldani. Már az is elég, ha a közeli edzőterembe – bicikli, tömegközlekedés vagy autó helyett – egyszerűen elsétálsz. Vagy lift helyett gyalogolsz néhány emeletet.

Írd le az edzésterved

Nem elég csak fejben eltervezni, hogy mit csinálsz majd az edzőteremben vagy a futópályán. Sokat segít, ha néhány napra vagy akár egy hétre előre megírod az edzéstervet. Ebben személyi edző vagy más szakember (futó, úszó, kerékpáros tréner) segítségét kérheted.

Kérdezd meg magadtól/mondd el magadnak, miért csinálod

Néha a napi rohanásban el is felejti az ember, hogy mihez kell, illetve mire jó az egészségesebb étrend és életforma. Időként tedd fel magadnak a kérdést és válaszold is meg, hogy miért csinálod.

Próbálj ki HIIT edzéseket

Időnként nehéz egy-egy hosszabb edzést a napi programodba beilleszteni. Ilyenkor jönnek jól a rövid nagy intenzitású feladatok, némi pihenővel megspékelve. Erre tuti lesz néhány perced és el is fogsz kellően fáradni.

Készítsd ki az edzős cuccaidat már előző este

A reggeli rohanásban néha enni sincs rendesen idő. Viszont ha már előző este összeszeded azt, ami az edzéshez kell, akkor aligha ezen fog múlni a napi mozgásmennyiséged.

Ne a hálószobában legyen az ébresztőórád

Persze, ne is hallótávolságon kívül tedd le… De ha nem a kezed ügyében van a vekker vagy az ébresztésre beállított telód, akkor kisebb eséllyel tudod lenyomni, vagy a szundi funkciót alkalmazni.

Tervezd meg az étrendedet

Nem titok, hogy a saját készítésű ételek mind a derékbőségedre, mind a pénztárcád vastagságára jó hatással lehetnek.

Rögzítsd a fejlődésedet

Akármilyen mozgásforma mellett döntesz, tudod kell, hogy honnan indultál, hol tartasz most, és mi a távlati cél. Ebben egy edzésnapló tökéletes segítséged lehet.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

bikiniformaegészségmegőrzés

Vedd fel a nyúlcipőt: hasznos tippek kezdő futóknak

Írta:
tegnapelőtt 0 0

A tavaszi megújulás jegyében biztosan a te fejedben is motoszkál a gondolat, hogy a strandszezonra újra formába lendülj. A futás az egyik legjobb választás, hiszen nem igényel különleges sporteszközöket és felszerelést, de azért előkészületeket igen, hiszen az egészségünk mindennél fontosabb. A Vatera tippjeivel kezdőként vagy az újrakezdőként is könnyedén felkészülhetsz az első futólépésekre.