Főoldal > MOZGÁS > Sérülés? Futás helyett eddz fekve!

Sérülés? Futás helyett eddz fekve!

állóképességfutásgyógyulásizomizomzatkezeléssérülés
0

Írta:

Egy aktív futó számára bármilyen jellegű sérülés és annak lefolyása a legtöbb esetben nem kizárólag fizikai fájdalmakkal jár. A lélek számára ugyanúgy tud fájdalmat okozni, és a feldolgozása akár tovább tarthat, mint a tényleges gyógyulási folyamat.

Ilyenkor kifejezetten hasznos ha a mihamarabbi regeneráció érdekében a lelkednek is jóleső tevékenységgel töltöd el azt az időt, ami a sport nélkülözése miatt felszabadul. Állóképességi sportolás lehetőségeként az úszás és a kerékpározás tökéletes megoldások lehetnek, ha a sérülés engedi. Azonban mindkét tevékenység hátránya, hogy rendkívül időigényes és körülményes, hiszen se bringázni se úszni nem érdemes elmenni 30-40 perce úgy, hogy annak valódi edzésértéke is legyen. És ugye ott van még a járulékos program: öltözés, vetkőzés, hajszárítás, oda menni, hazamenni stb., szóval mindez így minimum 2 óra. Futni viszont el lehet menni otthonról 30-40 percre is, hiszen felkapod a cipőd, kilépsz az ajtón és szaladsz. Azonban futás helyett a futóművek karban tartásának céljából, időspórolás szempontjából is tökéletes megoldás lehet a rádiófrekvenciás testkezelés.

Az izomzat tónusban tartása érdekében létezik egy kombinált terápia, egy olyan gép használatával, ahol a bio-stimuláció és a fókuszált ultrahang együttesen fejti ki hatékonyságát. Így az izmok is dolgoznak, de mégis kíméletesen, statikus helyzetben történik mindez. Ebből adódóan tehát a mozgás adta örömérzet elmaradt, de az eredmény azonban kárpótolt mindenért. Egy ilyen kezelés hozzávetőleg 40-50 percet vesz igénybe, mialatt a totális kikapcsolódás is garantált. A hastól a térdig gumipántokkal tenyérnyi nagyságú tappancsok kerülnek rögzítésre, amik a frekvenciát közvetítik az izomzat irányába. A gép elektromos stimuláló rendszere különleges hullámformák leadására képes, melyek biokompatibilisek az emberi test rezgéseivel. Ennek következtében egy ilyen kezelés intenzitása hatékonyságban felér egy 60 perces zsírégető/erősítő jellegű edzéssel. Mindez pedig tökéletesen harmonikus környezetben, kellemes meditatív zene és fényterápia mellett történik.

Így nem csak a testednek de a lelkednek is jóleső a program. A kezelések után energiával feltöltődve, mégis nyugodt lélekkel szinte olyan érzéssel lehet távozni, mint ami egy kellemes futás végén áraszt el. A gép nyilván az állóképességet nem fejleszti, de már az is rengeteget jelent, hogy az izomzat nem épül le a kényszerpihenő alatt. Járulékos mellékhatásként a bőröd is simább lesz. Tehát két legyet üthetsz egy csapásra!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X