Főoldal > MOZGÁS > 5 lépés az edzés utáni szépségért

5 lépés az edzés utáni szépségért

edzésedzés utánedzés utáni szépségtrükkök
0

Írta:

Bizonyára te is érezted már úgy magad edzés után, az izzadságtól csatakosan, hogy nem éppen most hozod a legjobb formádat. Azonban elég beépítened egy rövid, 5 lépéses edzés utáni rutint, ami ismét szalonképessé varázsol.

Amellett pedig, hogy ismét szépnek érezheted magad, néhány lépésre a bőröd egészségének is szüksége van ezek közül. Mutatjuk, hogy csináld!

1.     Tisztítás

A legjobb, ha edzés után azonnal lezuhanyozol, de tudjuk, hogy ha éppen tömve van a terem, és nagyon sietsz, akkor ez nem mindig megoldható. Legalább az arcodat mindenképpen mosd meg ilyenkor is, hogy a szennyeződések ne tömítsék el a pórusaidat. Ha lemostad vízzel, tisztító kendővel, micellás arclemosóval is érdemes áttörölnöd.

2.     Hidratálás

Bármilyen legyen is a bőrtípusod, ha edzés után megtisztítottad, hidratáld is egy könnyű hidratáló krémmel. Ha ezt a lépést kihagyod, megkockáztatod, hogy kiszáradjon a bőröd, ami túlzott olajtermelést eredményez. Válassz a bőrtípusodhoz igazodó hidratálót, és rögtön a tisztítás után vidd fel az arcodra.

3.     Száraz sampon

Ha hajmosásra már tényleg nem futja, csak egy gyors zuhanyra, de jelenésed van valahol edzés után, akkor remek megoldás a száraz sampon, ami segít, hogy ne tűnjön zsírosnak és izzadtnak a hajad. Ha a száraz samponozás megvolt, egy gyors copf vagy szofisztikált konty biztosan megoldja a problémád.

4.     BB krém

Ha szeretnél egy natúr sminket is feldobni edzés után, alapozó helyett válassz inkább egy BB krémet. Ez nem tömíti el a pórusokat, de ugyanúgy elfedi a bőrhibákat, miközben táplálja is a bőrödet.

5.     Szempillaspirál

Az edzés utáni minimálsmink másik fontos része a szemeid hangsúlyozása. Egy fekete vagy sötétbarna szempillaspirál remek választás ehhez, amely szép keretet ad a szemeidnek.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X