Főoldal > MOZGÁS > A leghatékonyabb karedzés Selena Gomeztől

A leghatékonyabb karedzés Selena Gomeztől

karedzéskaredző gyakorlatkartáncsport
0

Írta:

Hallottál már a kartáncról? Ha még nem, itt az ideje, hogy kipróbáld!

Amy Rosoff Davis, akit hírességek személyi edzőjeként ismernek, és többek között Selena Gomezt és Kristen Bellt is ő edzi, erre a módszerre esküszik, ha a tricepsz és a bicepsz súlyzó nélküli edzéséről van szó. Ahogy a neve is sugallja, ez nem más, mint különböző táncmozdulatok végzése a karunkkal.

Milyen kartánc gyakorlatok léteznek?

A kartánc során ugyanazt a mozdulatot kell nagyon magas ismétlésszámmal végezned. Az egyik legegyszerűbb gyakorlat, ha a karokkal T-t formázunk, tehát a testünk mellet egyenesen kinyújtjuk mindkettőt oldalra, majd a csuklóinknál végzünk egy-egy körzést. Egy másik módszer, ha ugyanilyen T formát hozunk létre, majd óvatosan hátrahúzzuk a karokat, mintha tapsolnánk egyet a hátunk mögött. A lehetőségek tárháza szinte végtelen!

Az alábbi videóban néhány ugrással kiegészített verziót is mutat az edző:

„A kartáncot szinte minden vendégem edzésprogramjába bele szoktam építeni, általában az elején vagy a végén. Szerintem nagyon látványos a hatása, figyelni szoktam, hogy változik azok karja, akik ezt végzik” – mondta el Amy Rosoff Davis.

A kartánc remek módja annak, hogy a karunk összes izmát átmozgassuk, különösebb megerőltetés nélkül, mindezt pedig remek zenére. Ha szép, tónusos karizmokat szeretnél, érdemes tehát kipróbálnod.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X