Főoldal > MOZGÁS > 6 elképesztő eredmény, ha minden nap csinálod a hidat

6 elképesztő eredmény, ha minden nap csinálod a hidat

alakformálásedzéshídmozgáspopsi
0

Írta:

Idén a hangsúly egyértelműen a fenekekre helyeződik. Főleg most, hogy közeledik a bikini szezon, mindenképp érdemes azokra a részeinkre odafigyelni, melyeket eddig a nadrágok és bő szoknyák alá rejthettünk.

Sok gyakorlat nem kifejezetten formálja a feneket, de a híd nem ilyen. Ha megtanulod a gyakorlat közben kikapcsolni a combhajlító izmod, aktiválódik a fenékizom, s rövid idő alatt elképesztően formás popsira tehetsz szert. Lássuk, miért is olyan jó ez a gyakorlat.

1. Viszlát, derékfájás!

A gyenge és keveset használt fenékkel szinte karöltve jár a derékfájás. A modern és mozgásszegény életmóddal az jár, hogy sokat ülünk, ennek megfelelően keveset használjuk a fenék izmait. Amikor a farizmok elgyengülnek a sok-sok üléstől, akkor ún. fenék-amnéziáról beszélünk, mely gyakran idéz elő derékfájást. Csinálj hidat minden nap, különösen a hosszadalmas ücsörgések után érdemes, mert ezzel beindítod a farizmokat.

2. Térfájdalmak? Eltűnnek!

Meglepő módon a térdfájdalmak jelentős esetében a probléma „fentről” érkezik. Nem kell megijedni, nem egy felsőbb hatalomtól, csupán a combcsonttól. A sok ülés (már megint…) következtében a csípőízületek és a combcsont elmozdulhat, amitől egy egészen más terhelést kap a térd. A farizmok komoly szerepet játszanak a csípőízületek tartásában, így megerősítésük sokat segít a combcsont stabilizálásában.

3. Javul a részidőd

Futsz? Szuper! Könnyen fejlesztheted futóstílusod, ezzel pedig gyorsítva a tempódat, ha minden nap csinálsz néhány hidat. Így ugyanis javítod a medence stabilitását, mely azt eredményezi, hogy sokkal nagyobb erővel tudsz elrugaszkodni a földtől. Arról nem is beszélve, hogy a gyakorlat edzi a törzsizmokat, melyek futás közben tartják a felsőtested, ezért fontosak!

, Image: 143584674, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Alamy

4. Magasabb leszel

Oké, tulajdonképpen nem, de az eredmény látványos. A trükk ugyanis semmi másban nem rejlik, mint abban, hogy egészséges, szép testtartásod lesz a gyakorlat rendszeres végzése mellett. Amikor egy nap 16 órát ülve töltesz, az edzőteremben töltött 60 perc nem fog tudni helyretenni. Ülve ugyanis sokszor egyenetlen terhelést kap a fenék, ettől a gerincnek kompenzálnia kell, a vállad leesik, te pedig máris előregörnyedve gépelsz. Ha erős a feneked, az egész folyamat elmarad, te pedig igazán büszkén és peckesen ülsz és sétálsz.

5. A pasid/csajod meg fogja köszönni

Srácok és lányok, gondoljátok végig: kemény, kerek popsiról beszélünk. Azt hiszem, abban megegyezhetünk, hogy ez a fajta fenék mindig vonzó lesz. Egy kutatás szerint a feszes, izmos hátsó volt az első számú testrész, ami a férfiakat beindította. Gyúrjunk rá!

6. Boldog leszel a farmerodban

A legtöbb nő nem elégedett azzal, ahogy a farmerja áll rajta, éppen ezért általában olyan darabot választunk, ami inkább nagyobb, fenékrészben bővebb. Nem lenne klassz, ha végre úgy vehetnél farmert, hogy büszke vagy annak feszülésére? Egy dologra készülj fel: ha rendszeresen végzed a gyakorlatot, új farmereket kell venned!

Így csináld!

Egyszerű híd

Ez a kétlábas megoldás tulajdonképpen a prototípus. Feküdj a hátadra, a térded hajlítsd be, a talpad legyen a földön, a sípcsont pedig legyen merőleges a talajjal. A sarkad erősen nyomd le a földre, a csípőd pedig emeled fel, ameddig egyenes nem lesz a mellkasod. A feneket szorítsd össze, tartsd meg pár másodpercig, majd engedd le. Ismételd a folyamatot.

Egylábas

Ha úgy érzed, a kétlábas verzió túl könnyű, ez a te variációd. Ez a verzió annyiban tér el az előzőtől, hogy itt csak az egyik lábadra támaszkodsz, vagyis az egyensúlyozásra is oda kell figyelned. Az, hogy a lábad egyenesen tartod, behajlítva, vagy a másik térdedre helyezve van, attól függ, mennyire szeretnéd megnehezíteni a gyakorlatot.

Túl könnyű?

Ha tovább szeretnéd nehezíteni a gyakorlatot, esetleg csak egy kis változatosságra vágysz, a lábaidat talppal fordítsd egymás felé, a térdeidet pedig told kifelé, miközben persze a csípődet emeled. Esetleg tovább variálhatod, ha a csípőd mellett a bokád is megemeled illetve leengeded. Így a fenekeden kívül a vádlidat is erősíted. Haladók ezt a megoldást is végezhetik egylábbal.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X