Főoldal > MOZGÁS > Így motiválnak a futóversenyek

Így motiválnak a futóversenyek

edzésfutásfutóversenymozgás
0

Írta:

Mindegy, hogy versengő típus vagy-e vagy nem, ha szeretsz futni, időnként érdemes benevezned egy-egy versenyre, hogy extra motivációt és lendületet nyerj.

Rendszeresebben edzel

Bár a futásnak megvan az az előnye, hogy ha rendszeresen végezzük, egy idő után szokásunkká válik, azonban mint minden másban, a mozgásban is lehetnek holtpontok. Ezek kiküszöbölésére hatékony módszer, ha benevezel versenyekre, a felkészülés során ugyanis nem engedheted meg magadnak, hogy ellógd az edzéseket. Ha van cél, az az eredményeken is meglátszik.

Egészségesebben étkezel

A rendszeres edzések alkalmával a saját bőrödön tapasztalhatod, ha éppen nem a megfelelő táplálékot fogyasztod futás előtt vagy után. A hatékonyság érdekében valószínűleg sokkal több időt és energiát fordítasz az étkezéseidre, és azokat az élelmiszereket, amelyek nem válnak a hasznodra, nem segítik a fejlődésedet, kiiktatod az étrendedből.

Többet erősítesz

A gyorsaságot és tempót nemcsak rendszeres futással, hanem megfelelő keresztedzésekkel, súlyzós gyakorlatokkal tudod fejleszteni. Bármennyire nem a győzelem miatt nevezel egy-egy versenyre, egész biztosan a legjobb formádat szeretnéd hozni, és legalább önmagadat le szeretnéd győzni. Ráadásul még az egészségednek és az alakodnak is jót tesz, ha hetente néhány alkalommal az edzőterembe is ellátogatsz.

Jobban figyelsz a pihenésre

Az edzések nemcsak a napjaidnak adnak keretet, de az éjszakáidra is jó hatással vannak. Ha például csak reggelente van időd mozogni, akkor egész biztosan időben lefekszel, hogy másnap jól teljesíthess. A rendszeres sport egyébként is abban, hogy mélyebben, nyugodtabban, pihentetőbben aludj, de a minőség mellett a mennyiségre (napi 7-8) is automatikusan figyelni fogsz egy-egy versenyfelkészülés alatt.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X