Főoldal > MOZGÁS > 8 trükk, hogy ráhangolódj az edzésre

8 trükk, hogy ráhangolódj az edzésre

edzésenergiaizomkardiomozgás
0

Írta:

Mindenkinek van olyan napja, amikor mosolygós fitneszrajongóból motiválatlan zombi lesz. Ha úgy érzed, ez a veszély fenyeget, akkor próbálj meg kikeveredni a letargikus hangulatból a következő módszerekkel.

1. Igyál vizet

Többnyire mindenki tudja, hogy mennyire fontos a jól hidratált állapot. Azzal viszont talán kevesebben vannak tisztában, hogy a kiszáradás az agyadra is negatív hatást gyakorol. Igyál egy kis vizet, amivel javíthatsz a hangulatodon, lendületet adhatsz az elmédnek és a testednek is.

2. Adj magadnak öt percet

Néhanapján tényleg úgy érezheted, hogy nincs kedved semmihez, főként az edzéshez. Ilyenkor érdemes bevetni az öt perces módszert. Mondogasd magadnak, hogy csak ezt bírd ki. Ha ennyi idő után sincs hangulatod a mozgáshoz, akkor valószínűleg tényleg jobban teszed, ha arra a napra befejezed.

3. Tekerd fel a hangerőt

Talán egy jó zene segíthet? A kutatások azt bizonyítják, hogy nem is annyira légből kapott az ötlet. Nem csak a hangulatodon javíthat, csökkentheti a fáradtságérzetedet is. Néha már az is elég, ha mozgás előtt belehallgatsz a dalokba és összeraksz egy jó kis lejátszási listát. Dugd be a fülest és már mehet is edzés.

4. Hívd fel az egyik barátodat

Tudod, hogy edzeni kell, de valahogy az új sorozat megnézése csábítóbbnak tűnik. Mielőtt a kanapét és a tévét választod, hívd fel az egyik fitneszkedvelő barátodat. Dumáljatok valami sportos témáról, mert néha ennyi is elég, hogy elindulj mozogni. Ha pedig igazán jó haver, akkor lehet, hogy ő is elkísér az edzésre.

5. Jutalmazd meg magad

A hét elején néha nagyon nehéz elindulni, megmozdulni. Keress valami olyan motiváló dolgot, amivel jutalmazhatod magad. Futás közben például meghallgathatod a kedvenc podcasted legújabb epizódját, vagy az elliptikus trénert használva nézhetsz filmet is.

Asian woman fainting while workout at the gym.

6. Próbálj ki valami új dolgot

Fontos dolog a változatosság. Időnként próbálj meg eltérni a megszokott mozgásformáktól. Próbálj ki valami új, esetleg csoportos foglalkozást, ami felpörgetheti a testedet és az agyadat is. Mi legyen az? Ami csak tetszik! A sziklamászás, a zumba vagy a mini-trambulin edzésből valami tutira beválik.

7. Csinálj egy fotót

Ha lefotózod magad, segít ellenőrizni, hogy mennyit fejlődtél és motiválhat. Néha nehéz észrevenni, hogy milyen sokat dolgoztál már a testeden. Két fénykép, amit pár hónap eltéréssel csinálsz, tutira segít ebben. Ha pedig feldobod egy közösségi oldalra, akkor néhány lájkot és némi pozitív megerősítést a barátaidtól is begyűjthetsz.

8. Hangolódj kardióval

Előfordul veled, hogy az edzőteremben töltött első 10 percet téblábolással, sétálgatással, a kulacs feltöltésével, a lejátszási lista beállításával töltöd? Kezdj valami hasznosabbal, például pattanj fel a futópadra sétálni, vagy tekerj kicsit a szobakerékpáron. Ezzel növeled a pulzusod, több vér jut az izmaidhoz, ami segíti az agyad működését is. Javít a hangulatodon és motiváltabban végezheted az edzésed további részét.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X