Főoldal > MOZGÁS > Az 5 legjobb fenékgyakorlat, amitől formás leszel

Az 5 legjobb fenékgyakorlat, amitől formás leszel

fenékfenékformálásizmos fenékpopsiformálás
0

Írta:

Végre te is látni fogod a popsidon a változást, ha rendszeresen végzed a következő gyakorlatokat.

Hónapok óta gyúrsz a fenekedre, de semmi eredménye? Már feladtad a reményt, hogy valaha is formás, kerek popsid legyen? Mi garantáljuk, hogy ezektől az új, forradalmi mozdulatsoroktól már pár hét alatt eléred a kívánt hatást: nincs más dolgod, mint szorgalmasan, az instrukcióknak megfelelően elvégezni őket.

Csípőemelés hátonfekve

Egyszerűnek tűnik, de nem az! Feküdj le a hátadra, nyújtsd ki mindkét karodat, húzd fel a lábaidat, majd támaszkodj a talpaidra. Ezek után óvatosan nyomd felfelé a csípődet, majd öt másodperc kitartás után lassan engedd lefelé. Egy kis pihenés után ismételd majd a gyakorlatot újra.

Well&Fit-tipp: Ügyelj rá, hogy a lábaiddal és a karjaiddal stabilan tarts a testsúlyod, mert csak így lesz eredményes a gyakorlat.

Guggolás súlyzókkal

Helyezkedj kisterpeszbe, mintha egy sima guggolásra készülnél – a karjaidban tarts egy-egy fél kilós súlyzót vagy tele töltött vizesüveget. Ereszkedj óvatosan le egészen addig, amíg még egyenesen tudod tartani a gerincedet, közben pedig a súlyzókkal teli karjaidat tarts egyenesen.

Well&Fit-tipp: A gyakorlat legnagyobb kihívása a gerinc egyenesen való tartása, ezért ne siesd el a mozdulatsort, adj időt magadnak a tökéletes kivitelezéshez!

Lábemelés oldalt fekvésben

Feküdj az egyik oldaladra: az egyik kezeddel támaszd meg a tarkódat, a másikkal pedig a felsőtestedet úgy, hogy derékszögben a mellkasod elé helyezed. Ezek után hajlítsd be a lábaidat, majd a felsőt emeld meg egy kicsit és tarts ki. A gyakorlatot ismételd meg tízszer, majd feküdj a másik oldaladra!

Well&Fit-tipp: Mindig ügyelj a karjaid mozdulatlanságára, hiszen rajtuk múlik a gyakorlat elvégzésének sikeressége.

Nyújtózás egyenes lábbal

Ez az egyik legkönnyebben kivitelezhető gyakorlat, hiszen lényegében “csak” nyújtózkodni kell – azt viszont nagyon stabilan! Állj kisterpeszbe, majd a karjaiddal és a felsőtesteddel nyújtózkodj addig, amíg el nem éred a lábfejedet – pár másodpercig tartsd ki a mozdulatot, aztán lassan ereszkedj vissza.

Well&Fit-tipp: Nehezítésképpen egy-egy fél kilós súlyzóval is elvégezheted a gyakorlatot, de ügyelj arra, hogy a lábaid mindvégig egyenesek legyenek, azaz ne hajlítsd be őket!

Lépcsőzés

A jó öreg lépcsőzés! Ha lehetőséged van, mindig válaszd a lépcsőt a lift helyett, ha pedig otthon is szeretnéd ezt a mozdulatsort gyakorolni, szerezz be egy legalább 30 cm magas padot és lépcsőzz rajta legalább pár percet le-és föl egyhuzamban! A változás szemmel látható lesz a fenekeden.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X