Főoldal > MOZGÁS > Ülő munkát végzel? Erre figyelj!

Ülő munkát végzel? Erre figyelj!

edzésmozgásülőmunka
0

Írta:

Fontos, hogy az ülő munkát végzők napközben többször átmozgassák magukat. A wellandfit.hu csapatának Németh Bálint edző segített ebben.

Nem csalás, nem ámítás, a hír sajnos igaz: az ülőmunka káros, mégpedig azért, mert a hosszan tartó ülés következtében az izmok egyoldalúan terhelődnek. A véráramlás nehezített, a szövetek anyagcseréje pedig jelentősen romlik. Ezért azoknak, akik hosszú órákat öltenek az asztal mellett, bizony sokat kell tenniük az egészségükért. A rendszeres sportolás fontos. Mindegy, hogy jóga, futás vagy úszás, a lényeg, hogy mozogj hetente legalább három, négy alkalommal. Emellett azonban a munkahelyeden sem lehetsz rest. Ugyanis ahhoz, hogy kiegyensúlyozd az egész napos ülést, minden lehetőséget meg kell ragadni a mozgásra.

Mi a wellandfit.hu szerkesztőségében úgy gondoltuk, hogy példát mutatunk. A munkahelyi nyílt nap tökéletes alkalom volt arra, hogy az ülőmunkát végző kollégáinkat megtornáztassuk. Németh Bálint edzőt kértük meg arra, hogy legyen a segítségünkre. Bálint olyan gyakorlatokat mutatott, amelyek egyszerűek, ugyanakkor hatékonyak is. AAz egész testet átmozgató tornán három turnusban vehettek részt az érdeklődők – akikben szerencsére nem volt hiány.  A mini edzésen nem maradt feszes nyak, na ma meg lelassult vérkeringés sem.  A jóleső torna után az egészséges életmódról kérdezhették az edzőt jelenlévők.

Merj változtatni!

A gyakori átmozgatás és a rendszeres sport mellett vannak tanácsok, amelyeket az ülő munkát végzőknek érdemes megfogadni. Az órákig tartó ülés során a vérkeringés lelassul, és ha nem juttatsz elegendő folyadékot a szervezetedbe, csak fokozódik a hatás. Ha el tudod kerülni, ne ülj annyit! Léteznek alternatív megoldások: olyan asztalokat is gyártanak, ami előtt állva is dolgozhatsz, de a térdelőszékek térhódítása sem véletlen. A normál irodai székről időnként ülj át fitneszlabdára vagy használj dinamikus ülőpárnát. A legjobb, ha naponta többször váltogatod a pozíciódat.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X