Főoldal > MOZGÁS > 5 tipp a csinos popsiért

5 tipp a csinos popsiért

diétafogyókúramozgászsírégetés
0

Írta:

A popsi az egyik legnőiesebb testrész, ám a rajta lévő feleslegtől nem könnyű megszabadulni.

Ahhoz, hogy a feneked kellően izmos legyen, olyan mozgásformát kell választanod, amelyek megdolgoztatják a far-, comb- és csípő izmait is. Lássuk, hogy melyek ezek!

1. Perdülj táncra!

A tánc az egyik leghatásosabb popsiformáló mozgásforma. Akár a latin táncokat, a néptáncot vagy a felnőtt balettet választod, a lépéskombinációk alaposan megdolgoztatják comb- és a farizmokat, és javítják a mozgáskoordinációt.

2. Tollasozz, teniszezz!

Ez a két sportág sokak kedvence – nem véletlenül. Rendkívül dinamikus, jól megizzaszt és formában tart. Ahhoz, hogy megfelelően tudj reagálni a labdamenetekre, rengeteget kell futnod, kitámasztanod, amely igencsak igénybe veszi a comb-, a vádli- és a farizmaidat.

3. Tekerd a csípőd!

A popsidat és a csípődet is alaposan megdolgoztatja a hullahopp karika! Arra figyelj, hogy olyan intenzitással kell a csípőddel körözni, hogy ne essen le a karika a földre. Ha kis terpeszállásban állsz, és kicsi, de gyors frekvenciájú csípőmozdulatokat végzel, akkor hamar elsajátíthatod a karika forgatását.

4. Pattanj bringára!

Egy óra alatt akár 400-500 kalóriát is elégethetsz, a pedálozás pedig izmossá és feszessé teszi hátsódat, a vádlidat és a combodat is. A tekerés enyhíti a stresszt, megóvja a szív és a tüdő egészségét, növeli az állóképességedet, serkenti az anyagcserét és az emésztést!  Figyelj arra, hogy kényelmes legyen a biciklid, mert ellenkező esetben a pedálozás kényelmetlen lehet.

5. Fuss, kocogj, túrázz!

Ezekkel a mozgásformákkal nem csak a popsidat tudod formálni, de hatékonyan zsírt is égethetsz, és a tüdőd, valamint a szíved kapacitását is növelheted. Rendszeres kitartó futással, kocogással, vagy hosszú, de könnyed tempójú túrával nem fognak elmaradni a várt eredmények. Heti 3-4 alkalommal reggel vagy az esti órákban 30 perc mozgás már látványos eredményeket hozhat.

A Wellandfit tippje:
Ha a megállóban ácsorogsz vagy tömegközlekedési eszközön utazol, feszítsd meg erőteljesen a far- és combizmaidat, tartsd néhány másodperecig megfeszítve, majd ernyeszd el. Az apró mozdulatokat ismételd legalább 5 percen keresztül – napjában akár többször is.

Képek forrása: Profimédia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X