Főoldal > MOZGÁS > Ilyen gyorsan tud futni az ember

Ilyen gyorsan tud futni az ember

edzésfutássebességsport
0

Írta:

Többévnyi kitartó kutatás és megannyi tesztfelmérés után végre kiderült az ember maximális sebessége!

Talán maratonfutás közben vagy egy-egy olimpiai közvetítés alkalmával már te is gondolkoztál azon, hogy mi az a maximális sebesség, amit elérhetünk futás alkalmával – a tudósoknak most ezt sikerült kideríteniük!

43899694 - sport, fitness inspiration and motivation. young happy woman cross country running in mountains on snow, winter day. female trail runner jogging exercising outdoors.

A világ leggyorsabb emberének tartott Usain Bolt jelenleg 45 km/h sebességgel tartja a Guiness-rekordot, de a tudósok szerint nem valószínű, hogy ezt a rekordot a közeljövőben valaki is megdöntse, hiszen a kutatásaik szerint „csak” 40 km/h sebességet tud elérni a legjobb fizikummal rendelkező ember. Ez azt jelenti, hogy Usain Bolt 5 km/h-val túlszárnyalta a számításaikat!

A professzorok azzal magyarázzák eredményüket, hogy a felmérésbe nem számították bele a profi körülmények között való edzést és az alkati sajátosságokat, hanem csak az egészséges emberi szervezetre és a lehető legtáplálóbb étkezésre hagyatkoztak.

Érdekesség, hogy a világ valaha élt leggyorsabb nője, az amerikai Florence Griffith Joyner volt, aki Bolthoz képest „csak” 35 km/h sebességet tudott hozni.

Vajon mi lesz az a legnagyobb sebesség, amit az ember valaha elérhet?


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X