Főoldal > MOZGÁS > Hogyan tartsuk távol a kórokozókat a teremben?

Hogyan tartsuk távol a kórokozókat a teremben?

edzésedzőteremkórokozók
0

Írta:

Ugyan mozogni egészséges dolog, de sajnos, ahogy minden más közösségi helyen, az edzőteremben is jobban ki vagy téve a kórokozóknak.

Érdemes követned a következő tippeket, hogy elkerüljenek a vírusok és baktériumok a teremben is.

Gyakori kézmosás

A gyakori kézmosás a lehető legjobb védekezés a kórokozók ellen, melyek cseppfertőzéssel terjednek. A sima szappan és forró víz is nagyon hatékony, ha legalább 20-30 másodpercig mosod a kezeidet, de egy antibakteriális szappant is érdemes beszerezned.

Zuhanyozz edzés után

Nem csak a kezedre vonatkozik a szappan és víz szabály, edzés után érdemes letusolnod a teremben, hogy ne vigyél át semmiféle kórokozót az autódba, a tiszta otthonodba. A lényeg itt is az alapos, 20-30 másodperces szappanozás.

Vigyél egy jól zárható zacskót a koszos ruháknak

Az edzőcuccaidat érdemes hazamenetel előtt jól zárható műanyag zacskókba tenned, és ahogy hazaérsz, magasabb hőfokon azonnal kimosnod, hogy mielőbb megszabadulj az esetlegesen rátapadt kórokozóktól. A cipőd talpán is sok baci tud megtelepedni, ezért ha hazaérsz, töröld át meleg, szappanos vízzel.

Saját jógamatrac, törölköző

Nem érdemes közös jógamatracot használni, a gépeket, amiket használsz, pedig takard le mindig a saját, tiszta törölköződdel. A higiéniás törlőkendőket is be lehet szerezni kisebb kiszerelésben, így az sem árt, ha ezekkel áttörölgeted azokat a részeket, amelyeket megfogsz a kezeddel.

Ha ezt a néhány szabályt betartod, máris sokkal kisebb esélyed lesz arra, hogy megtámadjanak a kórokozók!

(VIA)

Fotó: Getty Images


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X