Főoldal > MOZGÁS > Hogyan tartsuk távol a kórokozókat a teremben?

Hogyan tartsuk távol a kórokozókat a teremben?

edzésedzőteremkórokozók
0

Írta:

Ugyan mozogni egészséges dolog, de sajnos, ahogy minden más közösségi helyen, az edzőteremben is jobban ki vagy téve a kórokozóknak.

Érdemes követned a következő tippeket, hogy elkerüljenek a vírusok és baktériumok a teremben is.

Gyakori kézmosás

A gyakori kézmosás a lehető legjobb védekezés a kórokozók ellen, melyek cseppfertőzéssel terjednek. A sima szappan és forró víz is nagyon hatékony, ha legalább 20-30 másodpercig mosod a kezeidet, de egy antibakteriális szappant is érdemes beszerezned.

Zuhanyozz edzés után

Nem csak a kezedre vonatkozik a szappan és víz szabály, edzés után érdemes letusolnod a teremben, hogy ne vigyél át semmiféle kórokozót az autódba, a tiszta otthonodba. A lényeg itt is az alapos, 20-30 másodperces szappanozás.

Vigyél egy jól zárható zacskót a koszos ruháknak

Az edzőcuccaidat érdemes hazamenetel előtt jól zárható műanyag zacskókba tenned, és ahogy hazaérsz, magasabb hőfokon azonnal kimosnod, hogy mielőbb megszabadulj az esetlegesen rátapadt kórokozóktól. A cipőd talpán is sok baci tud megtelepedni, ezért ha hazaérsz, töröld át meleg, szappanos vízzel.

Saját jógamatrac, törölköző

Nem érdemes közös jógamatracot használni, a gépeket, amiket használsz, pedig takard le mindig a saját, tiszta törölköződdel. A higiéniás törlőkendőket is be lehet szerezni kisebb kiszerelésben, így az sem árt, ha ezekkel áttörölgeted azokat a részeket, amelyeket megfogsz a kezeddel.

Ha ezt a néhány szabályt betartod, máris sokkal kisebb esélyed lesz arra, hogy megtámadjanak a kórokozók!

(VIA)

Fotó: Getty Images


További cikkeink a témában

turmixzsírégetés

Top 3 zsírégető turmix edzéshez

Írta:
10 napja 0

A mesterséges turmixokat igazi csodaszernek tartjuk, fogyaszt, vagy épp izmot épít, ráadásul nem macerás, csak fel kell oldani egy kis vízben vagy tejben, és már fogyasztható is. Azonban sokkal egészségesebb italt készíthetünk magunknak pár perc alatt, csak némi hozzávaló és egy botmixer kell hozzá.

Kövess Facebook-on!
X