Főoldal > MOZGÁS > Kevés helyed van? 7 mozgásforma a hálószobádba

Kevés helyed van? 7 mozgásforma a hálószobádba

edzésegészségfitneszmozgás
0

Írta: and

A rúdtánc vagy a Kettlebell lesz a kedvenced?

Kettlebell

Ehhez az itthon is egyre elterjedtebb sporthoz csupán magára az eszközre, a speciális fogantyús súlylabdára van szükséged, és egy zsebkendőnyi helyre. További előnye, hogy mivel a hozzá kapcsolódó edzésprogramok nagyon kemények, feleannyi időt kell edzéssel töltened, mintha bármilyen más mozgásformát választanál, így ha nem csalsz, egy 20 perces, koncentrált kettlebell edzés alatt 400 kalória tűnik el nyomtalanul.

Ugrálókötél

Nem lehet elégszer mondani: ugrálókötelezni szuper! Nézd csak meg a bokszolók csupa izom testét: ők rendszeresen edzenek ezzel a módszerrel, mivel átmozgatja az összes izmodat tetőtől talpig, és egy 30 perces edzés 350 kalóriától szabadít meg. Tényleg nagyon kevés helyed van, és félsz, hogy a kötél beleakad valamibe? Próbáld ki a „szellemugrálást”, azaz mímeld a ugrálókötelezés mozdulatait.

Alakformáló gyakorlatok

Megvan még valahol a régi videókazik között Suzanne Sommers Acélpopó-ja, vagy a hazai fitneszlédik edzésprogramjai? Ismerjük be, hogy ezek az edzésformák valóban hatékonyak voltak, és egy-egy ilyen kazettás program végére csak úgy dőlt rólunk az izzadtság. Ehhez pedig valóban csak annyi hely kell, amennyit egy polifoam vagy egy leterített törölköző elfoglal a padlón.

Szuszpenziós edzés (TRX)

Ezt az okos kis eszközt az amerikai haditengerészek számára fejlesztették ki, akiknek a hajókon és a tengeralattjárókon szintén nem volt túl sok helyük. A TRX-et felfüggesztheted az ajtóra vagy egy rúdra is, csak arra vigyázz, hogy stabilan tedd fel: el kell, hogy bírja a testsúlyodat, hiszen az ezzel való munka az edzésforma lényege. A TRX fejleszti az erőnlétet és az egyensúlyérzéket, és alaposan megdolgoztatja a mélyizmokat.

Indoor cycling

Bár ma trendibb neve van, végső soron a szobabiciklizésről beszélünk, és ehhez nem is nagyon van mit hozzáfűzni. Talán csak annyit, hogy egy 30 perces tekeréssel (hegymenetben) akár 476 kalóriát is elégethetsz. Nyomós érv, igaz?

Jóga

Gyertyafény, füstölőillat, lágy zene, egy polifoam a szőnyegre terítve, és már kezdődhet is az otthoni jóga. Ha első látásra nem véled elég izzasztónak, akkor is vágj bele bátran, mert aki igazán jól csinálja, annak bizony kiadós izomláza lesz másnapra, és minél inkább ráérzel, annál hatékonyabb lesz. Nem utolsósorban pedig a lelkedet is felüdíti.

Rúdtánc

Ha a párod meglátja az új kedvenc edzésformádat, tuti, hogy odalesz az örömtől! Az alapok könnyen elsajátíthatók, és rúdtáncolni bárhol lehet a lakásban, még csak speciális rúd sem kell: a legtöbb gyakorlathoz az ajtófélfa vagy az ágykeret is megteszi. Hogy mennyire hatékony, azt sem kell bizonygatnunk – láttál már valaha duci rúdtáncosnőt?


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X