Főoldal > MOZGÁS > A legjobb “recept” a szexi csípőért

A legjobb “recept” a szexi csípőért

egészségfitneszmozgás
0

Írta: and

A feszes csípő utáni vágy sok nő közös álma: a futóktól a kerékpárosokig, a bloggerináktól a táncoslányokig. Ezen a területen a rugalmasságod növelésével, azaz nyújtógyakorlatokkal tudsz látványos eredményeket elérni.

1. Térdelőtámasz fal mellett

A következő gyakorlat koncentráltan nyújtja a csípődet. Térdelj le közvetlenül egy fal elé. A jobb lábadat húzd előre, hajlítsd be magad előtt úgy, hogy a lábszárad 90°-os szöget zárjon be a talajjal. A bal lábadat emeld fel, hogy 45°-os szöget zárjon be a fallal, a lábfejed érintse is a falat. Hogy kényelmesebb legyen, tegyél egy törölközőt a térded alá. Ezután kezdd előrenyomni a csípődet, mind a két kézfejedet támaszd meg az előtted lévő térdeden, és tartsd ki a pózt legalább 5 levegővételig. Lassan engedd vissza a csípődet, majd ismételd meg a másik lábadra a gyakorlatot, hogy a csípőd mindkét oldalát megdolgoztasd.

2. Fél-lótusz állás

A csípőre, a hát alsó részére és a combokra fókuszálunk. Állj egyenesen, a bal lábadat térdnél hajlítsd be és próbáld felhúzni a csípőd jobb oldalához. A bal kezedet tedd a hátad mögé, és fogd meg vele a bal lábfejedet. Ezután lassan hajolj előre, őrizd meg az egyensúlyodat, amíg a jobb kezeddel érinteni nem tudod a padlót.  Végy 5 mély lélegzetet, majd emelkedj vissza.

Figyelem! Haladó nyújtóknak szól a gyakorlat. Ha elsőre nem megy, elég az is, ha mindkét kezeddel, nyújtott lábbal próbálod érinteni a földet.

3. Széles guggolás

Pihentető gyakorlatunkkal egyszerre lazíthatod el csípőd mindkét részét és a hátad alsó részét. Állj széles terpeszállásba, a kezeidet tedd össze a mellkasod előtt, mintha imádkoznál. Végy egy mély levegőt, és szépen lassan guggolj le annyira, amennyire csak tudsz. Akkor érted el a célt, ha a könyöködet a térdedre tudod tenni. Ebben a pózban húzd ki a válladat, képzeld el, ahogy megnyúlik a tested egészen a plafonig. A már ismert 5 mély lélegzet után egyenesedj ki.

4. Fej a térdhez

Futók köreiben népszerű gyakorlat, mellyel a csípődet, a combhajlító izmaidat és a hátsódat is nyújthatod egyszerre. Ülj olyan széles terpeszbe, amilyenbe csak tudsz. A bal lábadat hajlítsd a jobb combod tövébe, majd fordulj a törzseddel a jobb lábad felé, és egyenesen hajolj rá. A két kezeddel fogd át a lábfejedet. Maradj így a szokásos 5 lélegzetvételig, egyenesedj fel, majd ismétled meg a gyakorlatot a másik oldalra is.

5. Pillangó

A pillangóval is egyszerre tudod nyújtani a csípőd mindkét oldalát. Ülj a földre, hajlítsd be mindkét térdedet úgy, hogy a két talpad összeérjen. Hajolj előre, a két karodat használd úgy, mintha a lábaidat kinyitnád, mint egy könyvet. Próbáld minél inkább a padlóhoz érinteni őket, törzsedet döntsd előre, a fejeddel törekedj arra, hogy megérinthesd a sarkadat. Végy 5 lélegzetet, a gerinced végig maradjon egyenes!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X