Főoldal > EGÉSZSÉG > Ápold a fogad, hogy ne légy reumás!

Ápold a fogad, hogy ne légy reumás!

egészségfogreuma
0

Írta:

A szakértők  feltételezéseiket számos kutatási eredménnyel igazolták, amelyből az is kiderült, hogy a reumás betegségben szenvedő páciensek több mint fele komoly fogínysorvadásban és fogágy-gyulladásban szenved. Mindkét betegség (reuma, fogínysorvadás) gyulladásos folyamatokkal jár, amelyek felerősítik egymás hatását. Jó tudni, hogy az elhanyagolt fogínygyulladás bizonyos idő elteltével komoly fogbetegségeket okozhat: ilyen a parodontitis, ami a fogágy gyulladását jelenti és […]

A szakértők  feltételezéseiket számos kutatási eredménnyel igazolták, amelyből az is kiderült, hogy a reumás betegségben szenvedő páciensek több mint fele komoly fogínysorvadásban és fogágy-gyulladásban szenved. Mindkét betegség (reuma, fogínysorvadás) gyulladásos folyamatokkal jár, amelyek felerősítik egymás hatását.

Jó tudni, hogy az elhanyagolt fogínygyulladás bizonyos idő elteltével komoly fogbetegségeket okozhat: ilyen a parodontitis, ami a fogágy gyulladását jelenti és a paradentózis, ami viszont fogínysorvadásként ismert fogbetegség.

A fogínysorvadás hosszútávon a fogak meglazulásához és azok elvesztéséhez vezethet. A fogínygyulladást a szájüregben elszaporodó baktériumok okozzák, majd idővel kialakul a fogkő is. A fogkő és a baktériumok irritálják az ínyt, ami szintén gyulladást okoz. 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X