Bemutatunk néhány olyan módszert, amelyet ha beépítesz a mindennapjaidba, fokozódhat a méregtelenítés és a tovább maradsz egészséges és fitt.
1. Igyál tisztított vizet
Ha teheted, válassz olyan vizet, amelyet megtisztítottak a klórtól és a nehézfémektől. Használj tisztított vizet az ivásra, a zuhanyzásra, és a főzésre, amikor csak lehetséges.
2. Mozogj rendszeresen
A mindennapi mozgással izzadsz, ami segít kitisztítani a szervezetedből a mérgeket. A rendszeres edzéstől felgyorsul az anyagcsere is, hatékonyan csökkenti a testtömeget, energikussá tesz, valamint remek stresszoldó.
3. Távolítsd el az elhalt hámsejteket
Igazán pihentető foglalatosság, és csak napi két percet vesz igénybe. Fontos, hogy természetes anyagból készült kefét válassz, amellyel óvatosan, körkörös mozdulatokkal masszírozd át a tested a szíved felé haladva. Fürdés vagy zuhanyzás előtt csináld, így kevésbé lesz petyhüdt a bőröd, és az elhalt hámsejtektől is megszabadulsz.
4. Vegyél egy sós fürdőt
Egy forró, tengeri sós fürdő szintén segít a méregtelenítésben, emellett nyugtató hatású. A sóban lévő anyagok segítenek megnyugtatni az idegrendszert. Ha még levendula illóolajat is teszel a vízbe, garantált a nyugodt, mély alvás.
5. Próbáld ki az infraszaunát
Napi negyed óra izzadás a szaunában szintén méregtelenítő hatású. Ha infraszaunában teszed mindezt, az infrasugarak plusz előnyeit is élvezheted, amelyek olyan energiát adnak, mintha napoznál, tisztítják a sejtjeidet, segítik az emésztést és felpezsdítik a vérkeringést. A szauna pihentet és fiatalít.
6. Kizárólag méreganyag-mentes bőrápolókat használj
Ha teheted, kerüld el az olyan kémiai összetevőjű és illatanyagot tartalmazó kozmetikai termékek használatát, amelyek gyorsan beszívódnak a bőrbe. A májad sokkal többet dolgozik, hogy a mérgező összetevőket eltávolítsa a testedből, nem beszélve a hosszú távú negatív egészségügyi hatásokról. Ezek az összetevők elzárják a méregtelenítő csatornákat, vagyis a méreganyagok ott maradnak a testedben, zsírsejtként raktározódnak el, amelyek aztán lelassítják a súlyvesztést, és pattanásokat, és ráncokat okozhatnak.
7. Kerüld a műanyagok használatát
A műanyagok instabil vegyületek, ezért melegítés hatására a felszabaduló veszélyes kémiai anyagok belekerülnek az edényben tárolt ételbe, vagy italba. Főzéskor használj üveget vagy kerámiát a műanyag helyett, és igyál rozsdamentes acélból készült palackból.
Fotó: Profimedia – Red Dot