Főoldal > EGÉSZSÉG > Fiatalodj 1 perc alatt!

Fiatalodj 1 perc alatt!

alakbetegségdiétaedzésegészségfiatalságfitneszfogyásmozgássporttestwellness
0

Írta: and

A nagy célok legtöbbször nyomasztóak, és egyáltalán nem érdemes lebecsülni a kis vá

A nagy célok legtöbbször nyomasztóak, és egyáltalán nem érdemes lebecsülni a kis változtatásokat, mert ugyanolyan jelentősek lehetnek. Az alábbi apró tippekkel például méregdrága kezelések nélkül is fiatalabbnak tűnhetsz!

Építs izmot!

Az izom több kalóriát éget, mint a zsír, ráadásul izmosan még a farmered is jobban fog állni rajtad. Edzés során fókuszálj azokra a testrészeidre, ahova a legkönnyebb izmosodni: a lábadra és a fenekedre. Egy egyszerű, bárhol elvégezhető feladattal, a guggolás karlendítéssel újra olyan büszkén vonulhatsz kedvenc szűk nadrágodban, mint tiniként. Állj csípőszélesnél kicsit szélesebben, a karjaidat tartsd magad előtt kinyújtva. Guggolj le, közelítsd meg a fenekeddel a talajt, mintha le akarnál ülni egy székre, egészen addig, míg a combod párhuzamos nem lesz a talajjal. Közben emeld a füled mellé a kezeidet. Tartsd ebben a pozícióban pár másodpercig a guggolást, majd lassan told fel magad állásba. Ismételd meg többször a gyakorlatot egy percig. Minél koncentráltabban és mélyebbre guggolsz, annál hatékonyabb a gyakorlat. Haladók természetesen végezhetik súllyal a kezükben is.

Kezdd a napot nyújtózkodva, akár egy macska!

Nyújtózkodj 60 másodpercig, mint egy macska, amikor kikelsz az ágyból. Pont erre van szükséged reggel, mivel ez olyan a testednek, mintha a számítógépeden megnyomnád a reset gombot. Négykézláb domborítsd a hátad, akár egy rémült cica. Tartsd 10 másodpercig, majd homoríts. Ez az egyszerű nyújtás tehermentesíti a testet, javítja a tartásod és a vérkeringésed. A legjobb instant fiatalító.

stretching2.jpg ()

Éljen az optikai csalás!

Amikor a szemeid világosabbak, a körülötte levő bőr ragyogóbbnak tűnik. Leginkább a levendula színű szemfestéket ajánljuk, amely csillogóvá teszi a tekintetet és ellensúlyozza a szem körüli bőr pirosságát. Párosítsd intenzív fekete szempillaspirállal a még szebb hatásért. Ez a gyors smink egy perc alatt elkészíthető, és egész napra fiatalos külsőt biztosít.

Gondolkodj karcsún!

Mielőtt nekiállnál az evésnek, szentelj egy percet az ételnek, amit el fogsz fogyasztani. Élvezd az aromáját, képzeld el, honnan származhatnak az összetevői és hogyan álltak össze. Majd ízleld meg alaposan az első falatot. A kutatások szerint azok, akik lassabban fogyasztják el az ételeiket és több időt hagynak két falat között, vékonyabbak, mint akik sietve esznek. Így maradhatsz fiatalosan karcsú könnyedén!

Vedd fel a harcot az öregítő stresszel! 

Szakítsd meg a frusztráló munkát egy 60 másodperces meditációval. Vegyél mély levegőt, lélegezz lassan be és ki. Ez az apró trükk gyorsan megnyugtat, újratölt energiával és megszabadít a szorongástól. Ráadásul felveszi a harcot a stressz öregítő hatásával szemben is! Semmiképp ne sajnáld magadtól ezt az egyetlen egy percet.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X