Főoldal > EGÉSZSÉG > Mire jó a Q10 koenzim?

Mire jó a Q10 koenzim?

diétaegészségenzimétkezésfogyástáplálkozásvitamin
0

Írta:

A Q10 koenzim számos funkcióban szerepet játszik a szervezetben. Sportolóknak leginkább a sejtek energiaelőá

A Q10 koenzim számos funkcióban szerepet játszik a szervezetben. Sportolóknak leginkább a sejtek energiaelőállítási folyamatai a legérdekesebbek, ami által támogatja az izomfejlődést és a kardiovaszkuláris teljesítményünket. Sokan a Q10-et sportteljesítményt fokozó kiegészítőként ismerik. Az energiát ugyanis jóval hatékonyabban tudod beosztani, ha elég Q10 koenzim van a szervezetedben.

Viszlát, kellemetlen tünetek! 

Nem csak sportolók teljesítményére van jó hatással a Q10 koenzim, de számos kellemetlen tünet enyhítésére is alkalmas. Így hatékony segítség lehet magas vérnyomás, migrén, veseproblémák esetén is. Alkalmazzák még asztmás egyéneknél is, sőt egyes kutatások úgy találták, hogy rákmegelőző hatással is bír.
Cukorbetegek, magas koleszterinszinttől szenvedők is sikeresen alkalmazták a kutatások alkalmával, így számukra is hasznos lehet Q10-zel kiegészíteni az étrendet!

q102.jpg ()

Lassítsd az öregedést!

35 év felett csökkenni kezd a Q10 termelés, ettől a kortól kezdve tehát feltétlenül ajánlott a kiegészítés! Így lassíthatod az öregedést is!

Adagold okosan

50-200 mg a napi szükséges mennyiség, amelyet étkezés közben érdemes bevinni a szervezetbe. Bizonyos kísérleteknél 300 mg-ot is alkalmaztak probléma nélkül. Túladagolhatóságáról nincsenek adatok, a vizsgálatok szerint tartós nagy dózisú (300 mg feletti) szedése esetén csupán emésztési kellemetlenségeket okozhat.

Németh Sándor,  BioTechUSA oktatási referens, táplálék-kiegészítő szakértő
Forrás: Biotech USA


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X