Főoldal > EGÉSZSÉG > Ásványi anyagokkal a tavaszi fáradtság ellen

Ásványi anyagokkal a tavaszi fáradtság ellen

ásványi anyagtavaszi fáradtságvitamin
0

Írta:

Miközben a vitamindús táplálkozásra nagyon figyelünk, hajlamosak vagyunk elfelejtkezni az ásványi anyagokról, pedig szervezetünknek különösen tavasszal van rájuk óriási szüksége.

A hosszú téli időszakot követően ezek az anyagok segítenek, hogy bársonyos és fiatalos legyen a bőrünk, ragyogó a hajunk, valamint stresszmentesen és energikusan vágjunk bele a hétköznapokba. Szerencsére az alapvető ásványi anyagok ma már a tengervízből kinyerve, kényeztető pakolásokkal és fürdőkkel is pótolhatóak. Az alábbiakban Pál Andrea, a NaturMed Hotel Carbona gyógyászati csoportvezetője gyűjti össze, hogy a tavasszal jelentkező fáradtságot melyik ásványi anyagok pótlásával űzhetjük el leghatékonyabban.

Kalcium: izmaink motorja, bőrünk üdeségének őrzője

A kalcium a testünkben jelenlévő legnagyobb tömegű ásványi anyag, mely nemcsak csontjainknak és fogainknak fontos, de alapvető szerepe van izmaink működésében is. Tavasszal érdemes odafigyelnünk a pótlására, hiszen a téli, borongós napok alatt nem jutunk kellő mennyiségben D-vitaminhoz, ami pedig a kalcium felszívódásáért is felel. A kalciumot számos forrásból pótolhatjuk: tejtermékek, zöld levelű zöldségek, halak és olajos magvak fogyasztásával, vagy a bőrön keresztül felszívódó kalciumos pakolással, fürdőkúrával. Egy ilyen kúra során a tengeri eredetű kalcium segítségével bőrünk bársonyossá, hajunk fényesebbé, körmünk erősebbé válik. Az elraktározódó kalcium emellett segít a feszültség csökkentésében, kiegyensúlyozottabbá teszi az alvást. Ráadásul a „nagy kékségből” kinyert ásványi anyagokkal történő kezelések nemcsak az alapvető anyagokat pótolják, hanem még olyan különleges kényeztetésben is részesítenek bennünket, amelyet Poszeidón, a tengerek görög istene is megirigyelne.

Magnézium: fiatalos megjelenésünk és nyugalmunk forrása

Testünkben az egyik legfontosabb ásványi anyag a magnézium, amelyre több mint háromszáz enzim működéséhez van szükség. Szervezetünk azonban nem képes előállítani, ezért fontos rendszeres pótlásáról gondoskodnunk. Hiányát érezhetjük fejfájás, koncentrációzavar, étvágytalanság vagy szívritmuszavar formájában is. A magnéziumot pótolhatjuk például teljes kiőrlésű gabonafélék, aszalt gyümölcs és diófélék fogyasztásával. A tengervízből kinyert magnézium felhasználásával történő pakolás izomlazító, relaxáló és stresszoldó hatású. Pál Andrea, a NaturMed Hotel Carbona gyógyászati csoportvezetője szerint a bőrön keresztül történő felszívódással már akár 20 perc alatt is kifejthetik kedvező hatásukat ezek a kényeztető kezelések, amelyek segítségével néhány perc alatt elillan a tavaszi fáradtságunk, és kipihenten térhetünk vissza a hétköznapokba.

Forrás: Front Page


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X