Főoldal > EGÉSZSÉG > 5 módszer arra, hogyan szeresd meg az egészséges ételeket

5 módszer arra, hogyan szeresd meg az egészséges ételeket

diétaegészségegészséges ételételtáplálkozás
0

Írta:

Bár megpróbálsz egészséges ételeket enni, mindig elvérzel? Nem tudod, hogyan szeresd meg ezeket az alapanyagokat? Segítünk!

Add meg a módját

Nem is hinnéd, milyen egyszerűen be tudod csapni magadat, persze csak a saját érdekedben: ha úgy tálalsz fel és fogyasztasz el egy egészséges fogást, mint egy hatalmas lakomát, egyáltalán nem érzed majd lemondásnak. Emlékszel, hogyan vacsizott Audrey Tautou az Amelie csodálatos életé-ben minden este? Gyertya, szép teríték, vörösbor. Miért ne tehetnél így te is? Ha nyugodtan és ilyen remek körítéssel étkezel, a főtt spárga is szaftos sültnek tűnik majd.

Fűszerezz

Bizony, most aztán minden fűszer jöhet, amit csak a konyhában találsz! Sőt, még jobb, ha friss, cserepes zöldfűszereket veszel, mert mondanunk se kell, össze sem hasonlítható az ízük a szárítottakéval. A különféle olajokkal is eddig ismeretlen világ tárulhat fel előtted: az olíván kívül próbáld ki a tökmag-, a fokhagyma-, a mogyoró- és a szőlőmagolajat is, elképesztő, mit ki nem hozhatsz így egy teljesen egyszerű ételből. Párolás helyett pedig grillezd a zöldségeket, tegyél melléjük mozzarellát vagy szórd meg őket parmezánnal, egyszóval: dobd fel az ételed, kísérlezett bátran!

fuszer2.jpg ()

Változtass a hozzáállásodon

Ha csak rágondolsz az egészséges ebédre, morcos leszel? Na és ha egy zacskó chips jut eszedbe? Próbáld ötvözni a kettőt: válaszd a zöldség- és gyümölcschipseket, a csonthéjas nasikat és bármit, ami egészséges, de egyben jól emlékeztet a régi idők átchipsezett estéire is. Így észrevétlenül kerülsz közelebb agyban is azokhoz az ennivalókhoz, amik jót tesznek neked.

Ne falj, falatozz

Általában öt perc alatt belapátolod az ebédet, és már rohansz is tovább? Ezzel sajnos nem csupán az emésztésednek teszel rosszat, hanem az egészséges ételekhez való viszonyodnak is, hiszen ha gyorsan eszel, nincs időd érezni a telítettséget, és sokkal többet habzsolsz majd, mint egyébként tennéd. Ne mondd, hogy nincs húsz perced egy tányér grillezett csirkemellre zöldségkörettel, amit, ha legalább ennyi időt szánsz az elfogyasztására, fejedelmi lakomának is érzel majd. 

Tarts ki

Bizony, egészségesen élni egyáltalán nem könnyű. Adj időt a testednek és az agyadnak, hogy átálljanak, ne csüggedj, ha néha visszaesel, és este 11-kor befalsz egy nagy adag sertéspörköltet, mert a hosszú távú cél a lényeg. Ha türelmes vagy, meglátod, napról napra több sikerélményben lesz részed, és egy idő után már eszedbe sem jut késő este enni, mert napközben megkaptad azt a tápanyag-mennyiséget, amire szükséged van. Kitartás, mi veled vagyunk!

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X