Főoldal > EGÉSZSÉG > 7 tuti tipp, amivel elkerülheted a betegségeket

7 tuti tipp, amivel elkerülheted a betegségeket

alvásbetegségegészséggyógyuláspihenésvitamin
0

Írta:

Mindig kíváncsi voltál rá, hogy mi a titka azoknak, akik sose betegednek le, még akkor sem, ha körülöttük mindenki náthás, köhög és szörnyen érzi magát? Most ellesheted ezeket az egyszerű, de annál hatékonyabb tippeket.

1. C-vitamin

Nem lehet elégszer hangsúlyozni a C-vitamin mágikus immunerősítő hatását. Ha érzed, hogy kezd legyengülni a szervezeted, a titok a megemelt mennyiségben rejlik. Nyugodtan vegyél be napi 2000-3000 mg-ot, és meglátod, hamarabb segít, mint bármilyen agyonhirdetett csodaszer. Ha megelőzés a cél, elegendő napi 500-1000 mg bevitele.

2. Alvás

Az egészség legjobb receptje napi 8-10 óra alvás. Az alvás ugyanis nemcsak a fáradtságot űzi el, hanem az immunrendszer megfelelő működéséről is gondoskodik. Gondoltad volna, ha azok az emberek, akik csupán napi 5-6 órát szánnak alvásra, 30%-kal nagyobb eséllyel kapják el vírusokat? Azok, akik napi 7 óránál többet alszanak pedig 17%-kal csökkentik a különböző megbetegedések kialakulásának esélyét.

3. Mentális elhatározás

Mindannyian hallottunk már a tudat teremtő erejéről, de azt tudtad, hogy akár az influenza kialakulását is mi okozhatjuk? Például, ha a nyaralás idején mindig megbetegszünk, és erről panaszkodunk, akkor egyáltalán ne lepődjünk meg, ha ez idén is így alakul.

4. Stresszkezelés

A stressz jelentősen gyengíti az immunrendszert, habár szinte lehetetlen elkerülni. Ezért, ha tudjuk magunkról, hogy nem kezeljük könnyen a felmerülő problémákat és a nehéz helyzeteket, akkor mihamarabb sajátítsuk el a hatékony stressz menedzsment alapjait. A testmozgás, a tánc, a napi meditáció és a megerősítő állítások ismétlése is sokat tehet egészségünk megőrzéséért.

5. Edzés

A rendszeres testmozgás erősíti az immunrendszert, a friss kutatások szerint pedig abban is segít, hogy elkerüljük az alsó légúti megbetegedéseket. Kezdj el heti 3-szor sportolni, és meglátod, akkor is egészséges maradsz, ha szinte mindenki lebetegszik körülötted.

6. Gyakori utazás elkerülése

Az ingázás és a rendszeres tömegközlekedés használata szoros összefüggésben van a gyakori lebetegedéssel. Az állandó rohanás, úton levés is gyengíti az immunrendszert. Ha teheted, keress olyan munkahelyet, vagy iskolát, ami nincs túl messze a lakóhelyedtől.

7. Pihenés

Tudjuk, hogy a lustaság fél egészség, mi most mégsem arra buzdítunk, hogy töltsd a napjaid a kanapén. Azonban, ha kezded érezni, hogy fáradékonyabb és gyengébb vagy a megszokottnál, mihamarabb lassíts a tempón. Ilyenkor nem tanácsos késő estig dolgozni, vagy megerőltető edzésekre járni, helyette inkább a pihenésre és az alvásra kell időt szánni. Ha idejében elkapod, elegendő akár egy nap pihenés, és utána minden visszatérhet a megszokott kerékvágásba.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X