Főoldal > EGÉSZSÉG > Mit jelez a tested? Tudd meg!

Mit jelez a tested? Tudd meg!

egészségfájdalomgörcsjelzéstesttestmozgás
0

Írta:

A testünk mindenféle jelet küld nekünk, hogy megmutassa, valami nem stimmel. Ismerd fel ezeket a jeleket, és tudd meg, melyik miért fordul elő!

Begörcsölt láb: elnyomott vágyak

Az egyik legkellemetlenebb izomgörcs, amikor a lábizmok – többnyire a vádli – hirtelen összehúzódnak és csak percek múlva nyerik vissza eredeti állapotukat, az összehúzódás helyét pedig még sokáig érezni. Ráadásul mindezt az éjszaka kellős közepén, vagy sport közben. Egyesek szerint ez az érzelmek és vágyak felhalmozódását jelenti, amelyet elnyomunk. A görcs okozta fájdalom a megtagadott vágyak okozta szenvedést jelképezi.

Mit tehetsz?
Lépj hátra a begörcsölt lábaddal és a sarkadat nyomd a talaj felé, addig, míg érzed, hogy húzódik a vádlid. Lassan engedd vissza. De ugyanilyen hatékony, ha a hátadra fekszel és felemeled a lábad a plafon felé. Fogd meg a lábujjaidat, és kezdd a térded irányába húzni.

Merev nyak: sok a felelősség a válladon

Ha többször előfordul, hogy reggel arra ébredsz, hogy nem tudod elfordítani a fejed, mert a nyakad beállt, merev és fájdalmas, akkor túl sok minden nehezedik a válladra. Sokat dolgozol a munkahelyen, várnak az otthoni teendők és mindennek és mindenkinek meg akarsz felelni: határidők, főnök, család. Oszd meg a felelősséget!

Mit tehetsz?
Támaszkodj a hátaddal a szoba falának úgy, hogy minden testrészed hozzáér, majd nagyon lassan, egészen a mellkasodig hajtsd előre a fejed. Ismételd meg néhányszor!

testjel2.jpg ()


Fájó derék: hiányzik a szex az életedből

Néha még a székről felállnod is nehéz? Kétségtelen, hogy a derék izmainak merevsége és összehúzódása komoly fájdalommal jár. Ez akkor lehetséges, ha a szexuális energia nem áramlik szabadon, így a derék izmait kényszertartásba merevíti.

Mit tehetsz?
Elsősorban ne hanyagold a szexuális életedet, ne hagyd, hogy a hétköznapi rohanás kiiktassa az életedből! Ha a szexuális életed gátja az, hogy nem tartod magad elég nőiesnek, akkor találj valami nőcis elfoglaltságot, amitől visszatér a hited. Ha a fájdalom már létrejött, ülj bele egy kád meleg vízbe és kapcsolj ki.

Görcsölő has: féken tartott érzelmek

Ha a menstruációs görcsökkel éppen nem kell számolnod, de mégis görcsbe rándul a hasad minden egyes mozdulatra, ráadásul ez még a derekad felé is kisugárzik, akkor az érzelmeid visszatartásán igyekszel, vagyis nem szeretnéd, ha mások tudomására jutnának a pillanatnyi érzéseid.

Mit tehetsz?
Gondolj arra, hogy másoknak sem nagy ügy kifejezni érzelmeiket: a főnököd sem titkolja, ha haragszik rád, a kollégád sem, ha irigy és a gyermeked sem, ha fél valamitől. Próbáld te is kimutatni az érzelmeidet, ettől még senki sem tart majd gyengének. Persze azért a tányérok maradjanak! Ha pedig már görcsöl a hasad, próbáld nagyanyáink trükkjét: meleg fedő vékony anyagba csomagolva a hasadra téve, miközben térdeit felhúzod és átöleled.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X