Főoldal > EGÉSZSÉG > 3 életmódbeli változás, ami segít csökkenteni a szorongást

3 életmódbeli változás, ami segít csökkenteni a szorongást

alkoholdohányzáséletéletmódkoffeinstresszváltozás
0

Írta:

Stresszes életet élsz? Próbáld ki az alábbi három életmódbeli változtatást, ami segít csökkenteni a szorongás kellemetlen tüneteit.

1. Limitáld a koffeint

A koffein felpörget, de ugyanabból az okból tesz stresszessé is. Próbáld meg a bevitt koffein szintjét csökkenteni, ha ez nem megy, állíts egy időlimitet, ami után már nem iszol kávét, energiaitalt, fekete teát maximum zöldet. Ha a kávézás egy kis szünetet biztosít a munkád során, menj el helyette egy rövid sétára, relaxálj pár percet, hogy a koffeinbevitelt lecsökkentsd.

14168224 - woman hand holding a cup of coffee

2. Ne igyál alkoholt

Az alkoholos italok hatással vannak a szorongásra, mégpedig állandó, folyamatos szorongáshoz vezetnek. Annak ellenére, hogy eleinte ellazít pár pohár bor, hosszú távon nem tesz jót neked, párkapcsolati- és pénzügyi gondokat okoz, ami szorongáshoz vezet.

3. Ne dohányozz

Akárcsak az alkohol, a nikotin és a cigarettázás metódusa képes megnyugtatni, de csak ideiglenesen. Mivel a nikotin addiktív, mindig egyre többre és többre lesz belőle szükséged. A dohányzásról való leszokás fontos eleme, hogy a környezeted támogasson, és ne rántson vissza. A támogatási rendszer és a melletted álló emberek segítenek, hogy ne ess vissza.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X