Főoldal > EGÉSZSÉG > Az örökké egészséges emberek 8 titka

Az örökké egészséges emberek 8 titka

alvásbetegségegészséggyógymódgyógyulásstressz
0

Írta:

Biztosan te is tudsz mondani valakit az irodából, aki akkor sem lesz beteg, mikor mindenki más kidől, köhög, lázas. Elképesztő, nem? Biztosan kíváncsi vagy rá, mit csinálnak ők másképp!

Az alábbi 8 tipp segítségével te is elkerülheted a betegségeket.

1. C-vitamin

Hiába az egyre fakuló bizonyíték a C-vitamin immunerősítő hatására, rengetegen esküsznek rá. „Ha érzem, hogy valami nincs rendben, 2000 mg-os C-vitamint veszek be, akár naponta négyszer.”- mondja valaki, aki 15 éve nem volt beteg.

2. Alvás

Az alvást a szervezet arra használja, hogy regenerálódjon. Az esti 8-10 óra alvás jelentős mértékben hozzájárul az egészséges, erős immunrendszer fenntartásához. Az orvosok kivétel nélkül egyet értenek abban, hogy a megfelelő mennyiségű alvás nagyon fontos az egészség fenntartásához. A kutatások szerint azok, akik csupán 5-6 órát alszanak éjszakánként, 30%-kal nagyobb eséllyel kapják el a vírusos fertőzéseket, fáznak meg vagy lesznek influenzásak.

3. Fejben lejátsszák

A sosem beteg emberek között nagyon sokan számoltak be arról, hogy rendszeresen tudatosítják magukban az egészségüket. Amikor sokan betegek körülöttük, megbeszélik önmagukkal, hogy ez nem jelenti azt, hogy nekik is beteggé kell válni. Ez a folyamat úgy működhet, mint amikor a családban egyedül az anyuka nem dől ágynak, hiszen nem lehet beteg.

4. Jól kezelik a stresszt

A stressz bizonyítottan gyengíti az immunrendszert, teljes mértékben elkerülni azonban lehetetlen. A megoldás tehát az, hogy tanuld meg egészséges módon kezelni a stresszt. Segít a meditáció, relaxáció, vizualizáció és a sport.

34814661 - fitness, sport, people and lifestyle concept - young woman making yoga exercises on beach from back

5. Kézmosás

Elcsépeltnek tűnhet, de talán a legjobb a betegségek megelőzésére. Figyelj oda, hogy miután buszoztál, nyilvános helyen voltál, ahol megfogtad például a kilincset, mindig mosd meg a kezed alaposan, szappanos vízzel. Jól jöhet, ha van kéznél antibakteriális törlőkendő is, de nem helyettesíti a langyos folyóvízzel való kézmosást. Még ha kezet is mostál, az arcodhoz, szemedhez ne az ujjad hegyével érj, mert ez a legkoszosabb. Ha ezeket betartod, a bacik nem tudnak bejutni a szervezetedbe.

6. Edzés

Ép testben ép lélek, ez esetben egészséges ember. A rendszeres testmozgás erősíti az immunrendszert, ami pedig megakadályozza, hogy megbetegedj. Heti 3 alkalom már elegendő, hogy kiélvezd a testmozgás nyújtotta előnyöket, frissebb, boldogabb és egészségesebb emberré válj.

7. Távmunka

A távmunka megkímél a mindennapos utazástól, így a metrón és buszon fellelhető összes bacitól is. Persze nem szabad bezárkóznod teljesen, mert azzal gyengíted az immunrendszered működését. Ha távmunkában dolgozol, mindenképp járj rendszeresen közösségbe, hogy megőrizd az egyensúlyt.

8. Kikapcsolódás

Minden eddigi pont mellett nagyon fontos, hogy ismerd a saját tested, tudd értelmezni az általa küldött jeleket. Ha például bágyadtnak, kimerültnek érzed magad, többet használ, ha kihagyod az edzést, hiába lenne aznap. Ha ilyenkor edzel, komoly koncentrációt igénylő munkát végzel, többet ártasz magadnak vele, ezért tudd, mikor jött el a teljes kikapcsolódás ideje.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X