Főoldal > EGÉSZSÉG > Ezek a szokások meghosszabbítják az életed

Ezek a szokások meghosszabbítják az életed

boldogságegészségélethosszabb életmozgásszokás
0

Írta:

Vannak szokások, amelyeket betartva nem csak egészséged és közérzeted javulhat, de bizony éveket is hosszabbíthat az életeden. Rendszeresítsd ezeket a mindennapjaidban, hogy boldogabb, kiegyensúlyozottabb és teljesebb életet élhess.

Pihenj eleget

Ha te is azok közé tartozol, akik mindig az alvásidőből csípnek le egy keveset annak érdekében, hogy a többi feladatukra legyen elég idejük, akkor sürgősen változtass ezen a rossz szokásodon. Ha nem pihensz eleget, tested nem tud regenerálódni, sejtjeid nem képesek megújulni, és amellett, hogy évekkel idősebbnek fogsz tűnni a valódi korodnál, sokkal hamarabb öregszenek meg a szerveid is.

Egyél sok gyümölcsöt és zöldséget

Méghozzá nyersen és lehetőleg biotermékeket. A zöldségek és gyümölcsök fogyasztásának gyakorlatilag nincsenek mellékhatásai, ellenben annál több pozitív hozadéka. Támogatják az immunrendszer optimális működését, feltöltenek vitaminokkal, ásványi anyagokkal és energiával, valamint megszépítik a bőrt. Nem kifogás, hogy nem vagy növényevő: annyi finom zöldség és gyümölcs vár a standokon, hogy egészen biztosan te is találsz kedvedre valót.

Mozogj

Nem lehet eleget hangsúlyozni: a testmozgás a hosszú élet egyik legfontosabb elixírje. Jót tesz a testnek és léleknek egyaránt, és még formában is tart. De nem kell feltétlenül kőkemény edzésekben gondolkodnod: egy kiadós séta a vízparton, túrázás a hegyekben, laza kocogás a parkban már mind-mind csodákra képes. A lényeg, hogy ne kényelmesedj el, és ne ess kétségbe, ha egy-két buszmegállónyi távolságot gyalog kell megtenned. Mindenképpen az egészségedre válik.

39027347 - aspirations - woman looking away with inspiration. fitness woman after run in sunset on beach looking at ocean feeling peaceful and serene relaxing during summer. mindfulness concept.

Legyen időd a hobbijaidra

Vannak olyan szerencsések, akiknek a munkájuk a hobbijuk, ám ők vannak kevesebben. Persze attól még szeretheted a munkádat, azonban muszáj olyan tevékenységekbe is belefeledkezned, ami kikapcsolódást nyújt számodra. Ez lehet városnézés, túrázás, kézműveskedés, a lényeg az, hogy találd meg a számodra legnagyobb örömet nyújtó elfoglaltságot, hogy kiléphess a mindennapi mókuskerékből. A fásultság ugyanis még az éveid számát is megcsonkíthatja.

Legyél kiegyensúlyozott

Persze, könnyű azt mondani, hiszen nem parancsszóra működnek ezek a dolgok, de az is igaz, hogy vannak, akik nem is tesznek túl sokat a saját boldogságukért. Persze bizonyos élethelyzeteken nem lehet változtatni, és egész egyszerűen el kell viselni, de például a feszült munkahelyi légkört és a mérgező kapcsolatokat ki lehet, és ki is kell iktatni az életedből. Keresni kell a lehetőségeket, és nyitottnak lenni az újra, bármilyen ijesztőnek is tűnik először az ismeretlen.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X