Főoldal > EGÉSZSÉG > Küzdd le az őszi vírusokat ezekkel a gyümölcsökkel!

Küzdd le az őszi vírusokat ezekkel a gyümölcsökkel!

antioxidánsbetegséggyógyulásgyümölcsőszvírusvitamin
0

Írta:

Még a hűvös, esős idő beköszönte előtt nem árt, ha megerősíted az immunrendszeredet. Van néhány olyan gyümölcs, mely különösen nagy segítséget nyújt abban, hogy visszaverd a vírusok támadását. Eláruljuk, hogy melyek ezek.

Gránátalma

Ez a szuper gyümölcs az influenza szezonban kifejezetten a hasznodra válhat. Jó megfázásra, torokgyulladásra, és nem csak gyógyít, de vitaminokkal is felturbóz. Ezen kívül minden belső gyulladást enyhít, legyen az a belekben vagy a tüdőben. A kemény héja alatt apró, piros – drágakövekre emlékeztető – magok rejlenek, amely az erőt adja. A kutatók nem csupán a gránátalma vírusellenes hatását igazolták, hanem bebizonyosodott, hogy a gombák és baktériumok ellen is védelmet biztosít. Fogyasztásával tehát nem csupán az influenzát előzheted meg, hanem elejét veheted a visszatérő Candida-fertőzésnek is. Fogyaszthatod nyersen, ízesítheted vele a reggeli müzlid vagy joghurtod, egy a fontos, hogy semmiképp ne főzd meg, mert úgy elveszíti a jótékony hatásait.

45981561 - pear and grape

Szőlő

A szőlő nagyon sokféle vitamint tartalmaz, összetevője egy flavonoid nevű növényi anyag is, amely jelentős fertőzésgátló, baktérium- és vírusölő hatású. A szív- és keringési betegségekben is erős a gyógyereje, de a szőlő fogyasztása a májra és az epére is jótékony hatással van. A tüdő és a légutak tisztítása mellett a szervezet általános erősítője is. Ráadásul remek tisztítókúra végezhető vele, ha a néhány napig mást nem fogyasztasz, csak szőlőt. A kékszőlőben található antocianin nevű festékvegyületek gátolják a rákos sejtek szaporodását is.

Körte

A körte is az ősz slágere, ami kiváló hatással van az immunrendszeredre. Magas az ásványi anyag tartalma, többek között kalciumot, magnéziumot, káliumot, cinket és jódot is tartalmaz. A vitaminok közül pedig A-, B1-, B2- és C-vitamin található meg benne. Ez utóbbi vitaminból pedig akkora mennyiséget tartalmaz egyetlen körte is, amellyel pótolhatod a napi szükségleted. A körtét a cukorbetegek is nyugodtan fogyaszthatják, de enyhíti az ízületi gyulladásokat, a reuma tüneteit, valamint a kimerültség és a depresszió megelőzésében is érdemes körtét rágcsálni.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X