Főoldal > EGÉSZSÉG > A sör 5 alternatív felhasználási módja

A sör 5 alternatív felhasználási módja

alkoholegészségfolyadékitalsör
0

Írta:

Itt a remek alkalom arra, hogy kibonts egy jéghideg sört, de még mielőtt belekortyolnál, olvasd el az alábbi 5 szuper gyakorlati felhasználási ötletet.

Rendkívül hatékony

A sör egyike a legrégebbi kultúrával rendelkező alkoholos italoknak, megjelenése időszámításunk előtt 9500-ra nyúlik vissza. Ma már különböző ízesítésekben és fajtákban kapni, az esti lazítás mellett mutatunk 5 meglepő felhasználási módot, amit érdemes kipróbálni.

1. Megpuhítja a kemény húst

Van a világon valaki, aki szeret húst klopfolni? Hangos, nehéz és mindenkit zavar, amikor csinálod. Mi lenne, ha soha többé nem kellene húst klopfolnod? A sör pompásan puhítja a kemény húsdarabokat, nincs is egyéb dolgod, mint egy órával az elkészítés előtt egy doboz sört ráönteni a húsra. Még puhább és ízletesebb lesz a végeredmény, ha egy teljes éjszakán át pácolod sörben a húst.

38612650 - beef rump steak on black stone table, close-up.

2. Aranyékszerek tisztítása

Az arany ékszerek az idő múltával elszíneződhetnek. Könnyedén csillogóvá varázsolhatod őket, ha egy sörrel (nem barna!) átitatott vattakoronggal átdörzsölöd a kincseidet. Második lépésként egy tiszta és száraz rongy segítségével ragyogó fényt varázsolhatsz nekik.

3. Tea- és kávéfoltok eltávolítása

Nagyon bosszantó, amikor az új szőnyegre kilöttyen a kávé vagy tea, aminek az eltüntetése szinte lehetetlen feladatot állít elénk. A foltot szó szerint kiemelheted némi sör segítségével. Csak dörzsöld finoman a foltba. Elképzelhető, hogy meg kell ismételni az eljárást a folt teljes eltüntetése érdekében, de mindenképp megér egy próbát a megoldást!

4. Fabútorok tisztítása

Van a kamrában olyan sör, ami már régi, esetleg lejárt a szavatossági ideje? Ne dobd ki, inkább használd a fabútorok tisztítására. Egy rongyra tegyél a sörből, a bútorokat pedig ezzel a ronggyal töröld át, a végén egy száraz ronggyal is töröld át a fa felületeket.

5. Hajápolás

Új életet vihetsz lelapuld hajadba egy kevés sörnek hála. Mielőtt zuhanyozni mennél, keverj össze 3 teáskanál sört fél csésze meleg vízzel. Miután samponnal megmostad a hajkoronád, a keveréket oszlasd el a hajadon egyenletesen és hagyd rajta pár percig, majd öblítsd ki alaposan. Az eredmény látványos és meggyőző lesz, a hajad puhább, csillogóbb és egészségesebb.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X