Főoldal > ÉV EDZŐJE > Így hozd ki magadból a legtöbbet edzés közben!

Így hozd ki magadból a legtöbbet edzés közben!

edzésegészségenergiafolyadékitalmozgássportvitamin
0

Írta:

Nem csak munka, tanulás közben érezhetjük, hogy hullámzó a teljesítőképességünk, de fizikumunkra, fizikai teljesítőképességünkre is hatással van, ha fáradtak vagyunk, vagy ha nem megfelelően, tudatosan táplálkozunk.

Itt a jó idő és sokan hirtelen ’bele a közepébe’ kezdik el a testedzést, ami nemcsak nem vezet hatékony eredményhez, de még a sérülés esélye is fennáll. Érdemes odafigyelve, felkészülten belevágni a bikinialak elérésébe.

Rendszeres sportolás megköveteli, hogy odafigyeljünk szervezetünkre és folyamatosan pótoljuk az edzés során elvesztett ásványi anyagokat. Az izmok normál működéséhez elengedhetetlen a magnézium-háztartásunk szinten tartása. Ha étkezés során nem tudjuk biztosítani, akkor feltétlen pótoljuk magnéziumtartalmú italokkal, kiegészítőkkel, mert az izomgörcs a lehető legváratlanabb pillanatban érhet minket, ezzel nem csak kellemetlen perceket szerezhetünk magunknak, de egy szerencsétlenebb esetben pont az eredményünket rontja le verseny alatt.

A testmozgás során a szervezet újra osztja a magnéziumot, hogy ki tudja az anyagcserét elégíteni. Ha alacsony a magnézium szintünk, akkor romlik a teljesítményünk testmozgás során. Ráadásul a testmozgás intenzívebb verejtékezéssel jár, így megnövekszik a magnéziumigénye a szervezetünknek, akár 20 százalékkal is.

40037451 - sportswoman. fit sporty woman doing push ups on tire strength power training concept crossfit fitness workout sport and lifestyle

Az L-Karitin tartalmú táplálékkiegészítőket sem véletlenül ajánlják sportolóknak. Érdemes utánanézni, hogy a különböző elérhető termékek hogyan segíthetik a mi teljesítményünket. Biztosan segítenek és egyáltalán a mi szervezetünknek az általunk választott sporthoz valóban a legmegfelelőbb terméket választottuk?

Ugyan sportolásról van szó, de a sporthoz is elengedhetetlen a megfelelő vitaminbevitel. Vitaminok, mint például a B-vitaminok is a szervezetünk különböző működésénél játszanak fontos szerepet. A B6- és a B12-vitamin a fáradság és a kifáradás csökkentéséhez járul hozzá.

Az izom normál működéséhez nem csak a korábban említett magnéziumra van szükség, de ugyancsak fontos szerep jut a D-vitaminnak is. Szerencsére – leszámítva a borult téli napokat – 15 perc szabadtéri tevékenységgel már hozzá is juthatunk a napi szükséges mennyiséghez. Sajnos azonban nem vesszük komolyan a D-vitamin bevitelt, így nem figyelünk oda, hogy borús hideg napokon muszáj kiegészítenünk, vagy teljesen pótolni a szervezetünk számára.

Természetesen mindezek mellett mindenképp figyeljetek oda a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelre, ami aktív sportolás mellett nap 2,5 liter folyadékot jelent.


További cikkeink a témában

BiotechUSADiaz

Diaz fitt kulisszatitkai

Írta:
0

Csöndör László Diaz nevét már az egész ország ismerheti, hiszen a Fluor Tomival közös Wellhello zenekar elnökeként évek óta a hazai popzene csúcsán ad koncerteket országszerte és ontja magából a jobbnál jobb slágereket.

Kövess Facebook-on!
X