Június 2-án újra Wellness nap! Trendmutató sportesemény csupán 600 forintért, amin neked is ott a helyed! 1. Gluténmentes epres muffin Próbáld ki ezt az egészséges, glutén- és tejmentes muffin receptet és élvezd az eper, a fahéj és a szerecsendió ízharmóniáját. Száraz hozzávalók: – 1 csésze gluténmentes liszt– 1 tk. sütőpor– 1 tk. szódabikarbóna– ½ tk. […]
1. Gluténmentes epres muffin
Próbáld ki ezt az egészséges, glutén- és tejmentes muffin receptet és élvezd az eper, a fahéj és a szerecsendió ízharmóniáját.
Száraz hozzávalók:
– 1 csésze gluténmentes liszt
– 1 tk. sütőpor
– 1 tk. szódabikarbóna
– ½ tk. só
– 1 tk. fahéj
– 1 nagy csipet szerecsendió
– 1/3 csésze nyírfacukor
Egyéb hozzávalók:
– ¼ csésze olvasztott kókuszolaj
– ½ csésze mandulatej
– 1 evőkanál almaszósz
– 6–8 szem nagyméretű eper, apróra vágva
Elkészítése: Melegítsd el a sütőt 180 fokra. Keverd össze a száraz hozzávalókat egy tálban, majd add hozzá a többi összetevőt is az eper kivételével. Ha a keverék túl száraz, adj hozzá még mandulatejet vagy almaszószt. Keverd össze alaposan (akár a kezedet is használhatod hozzá). Az állaga akkor a legjobb, ha a sütemény- és a palacsintatészta között van. Ezután add hozzá az epret. Használj mindegyik muffinhoz ¼ csésze tésztát (összesen 7-8 darabot tesz ki a teljes keverék), majd süsd összesen 20 percig.
2. Epres-chia magvas puding
Készíts egy laktató, sűrű pudingot friss eperből és chia magvakból.
Hozzávalók:
– 500 g eper
– 2 evőkanál agave nektár vagy tetszőleges édesítőszer
– 4 evőkanál chia mag
Elkészítése: Egy turmix- vagy egy robotgép segítségével varázsold az epreket folyékony állagúvá. Ezután add hozzá az agave nektárt és a chia magvakat, és turmixold tovább. Ha elkészült, tedd be a hűtőbe (ha nagyon sűrű pudingot szeretnél, hagyd egy egész éjszakára a hűtőben). Fogyasztás előtt tetszőleges magvakkal díszítsd.
3. Gyümölcssaláta csokiforgáccsal
Ha egy könnyű, ínycsiklandozó desszertre vágysz, próbáld ki ezt a gyümölcssaláta receptet csokiforgáccsal és juharsziruppal.
Hozzávalók:
– 1 csésze szeletelt eper
– 2 szeletelt kivi
– 1 csésze feldarabolt ananász
– 1 evőkanál csokiforgács
– 2 evőkanál juharszirup
Elkészítése: Dobáld a gyümölcsöket egy tálba, keverd össze őket, majd szórd meg a csokiforgáccsal és öntsd le a juharsziruppal. Hidegen tálald.
Fotó: Profimedia – Red Dot
Légy magabiztos nő, kívülről – belülről!