Főoldal > DIÉTA > 8 fantasztikus érv a gránátalma mellett

8 fantasztikus érv a gránátalma mellett

antioxidánsdiétaegészségegészségesétkezésfogyásgránátalmagyümölcstáplálkozásvitamin
0

Írta:

A gránátalma nem csak egészséges, de szépítő hatással is bír. Nagyon finom és sokoldalú gyümölcs. Használhatod salátákba, rizs vagy hús ízesítésére, smoothie-hoz, joghurtba, vagy fogyaszthatod juice-ként.

Egy gránátalmában körülbelül 100 bogyó van, melyek nagyon alacsony kalóriatartalmúak, így remek diétás nasi. Mindezen felül még a rákos megbetegedések kockázatát is csökkenti a fogyasztása. Nézd meg az alábbi 8 érvet, hogy miért érdemes gránátalmát enni!

1. Segít csökkenteni a rossz koleszterinszintet

Az erős antioxidáns tartalmának köszönhetően a gránátalma segít csökkenteni a koleszterint és a magas vérnyomást, így csökkenti a szívbetegségek kockázatát. A legjobb, ha naponta eszel a gyümölcsből, add salátához, egészséges húsokhoz vagy smoothie-khez!

2. Alacsony a cukortartalma

A cukor nagyon sok betegség okozója: rák, diabétesz, szívbetegségek, bőrproblémák és elhízás. A cukorfogyasztás csökkentése vagy teljes elhagyása jó ötlet. A legtöbb gyümölcs magas cukortartalmú, de a gránátalmáé kifejezetten alacsony, így a vércukorszintet is alacsonyan tartja. Egy fél gránátalma csupán 8 gramm cukrot tartalmaz, ez olyan 70 kalóriát jelent.

3. Felpörgeti az agyműködésed

Köszönhetően az agypörgető antioxidánsoknak, a gránátalma javítja a memóriád, kognitív képességeid és neurológiai funkcióid. A gránátalma csökkenti az Alzheimer kockázatát, a betegek számára pedig segíti a tünetek kezelését.

4. Segít csökkenteni a magas vérnyomást

Tanulmányok igazolják, hogy a gránátalma segít csökkenteni a magas vérnyomást. Hasznos lehet krónikusan magas vérnyomásban szenvedő betegeknél is. A gránátalmalé magas antioxidáns tartalma miatt jót tesz az artériák falainak. Ha magas vérnyomásban szenvedsz, kérdezd meg az orvosod a gránátalmáról!

5. Öregedésgátló

A gránátalma ismert az öregedésgátló hatásáról is. A gránátalma fogyasztása segít harcolni a ráncokkal és fiatalabbnak fogsz tőle tűnni. Magas polifenol nevű antioxidáns tartalmának köszönhetően segít késleltetni az öregedés folyamatát. Ez önmagában elegendő érv, hogy még ma elkezdj gránátalmát enni!

granatalmas2.jpg ()

6. A rákos sejtek növekedését gátolja

Persze, gyümölcsök és zöldségek nem fogják elpusztítani a rákos sejteket, de a növekedésüket gátolhatják! A gránátalma az egyik legjobb, mely hatékonyan csökkenti a rákos sejtek növekedését, ha gyakran fogyasztja a beteg. Adj a reggeli smoothiedhez néhány szemet és élvezd!

7. Gyulladáscsökkentő

A gránátalma fogyasztása segít csökkenteni a gyulladást és annak kellemetlen tüneteit. Ezek a piros kis szemek a porckopást is segítik megelőzni, de egyébként is jók az ízületek számára. Mint az öregedésgátló hatásnál, csak itt az ízületeket tartja fiatalon és fitten.

8. Feldobja a kedved

Legközelebb, amikor rossz kedved lesz, egyél gránátalmát vagy igyál egy juice-t, és figyeld, ahogy jobb kedvre derülsz! A gránátalma megemeli a szerotonin szintet az agyadban, ettől pedig jobban érzed magad. Ha gyakran fogyasztod, segít elkerülni a depressziót és lehangoltságot.

Élvezd a gránátalma előnyeit egész évben, de vigyázz, a bolti gyümöcslevek hozzáadott cukrot tartalmazhatnak! Gránátalmát enni nagyon sok előnnyel jár, próbáld ki még ma!

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X