Főoldal > DIÉTA > 4 étel, ami segít megtisztítani a májat a méreganyagoktól

4 étel, ami segít megtisztítani a májat a méreganyagoktól

avokádócitromfokhagymakurkumamájméreganyagméregtelenítéstisztítókúra
0

Írta:

A test egészsége szorosan összefügg a máj egészségi állapotával és annak képességével, hogy eltávolítsa a méreganyagokat a szervezetből. Az ételek, amelyeket megeszünk, gyakran tele vannak veszélyes anyagokkal, éppen ezért fontos, hogy segítsük a szervezetünket a méregtelenítésben.

Szerencsére májunkat az étkezéssel is tisztítani tudjuk, így könnyebben segíthet a méregtelenítésben.

1. Avokádó

Védő és javító szerepe van. Tanulmányok bebizonyították, hogy heti 2-3 avokádó stimulálja a máj öntisztító szerepét és segíti a működését.

2. Fokhagyma

A fokhagyma segít a fertőzések leküzdésében, erősíti az immunrendszert, de az egyik legerősebb zöldség, amely segíti a máj működését. A kénben gazdag fokhagyma aktiválja azokat a májenzimeket, amelyek a méregtelenítésért felelősek. Az sem elhanyagolható, hogy a fokhagyma allicint és szelént tartalmaz, ami szintén elengedhetetlen a máj egészségének megőrzésében.

3. Citrom vagy lime

Ha naponta megiszol egy meleg csésze vizet egy citrom vagy lime levével, jelentősen segítesz a májnak. A kombináció serkenti a májenzimek működését, amelyek később a méregtelenítést végzik.

4. Kurkuma

A kurkuma rendkívül jelentős szereppel bír a rákkeltő anyagok méregtelenítésében, éppen ezért minden nap ajánlott a fogyasztása. a kurkuma ugyanakkor serkenti a májsejtek regenerálódását.

Forrás: MACOSZ

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X