Főoldal > DIÉTA > Bizarr házi praktikák, amiktől kevésbé kívánod az ételt

Bizarr házi praktikák, amiktől kevésbé kívánod az ételt

diétaétkezésfogyástáplálkozástipp
0

Írta:

Ha már minden apró trükköt kipróbáltál a hatásos diéta érdekében, de még mindig állandóan elcsábulsz a finomabbnál finomabb falatok láttál, próbáld ki ezt a néhány bizarr, de tuti tippet!

A chicagói egyetem professzora, Dr. Alan R. Hirsch 3000 önkéntes fogyózón próbálta ki az általa kitalált trükkök hatásosságát és az eredmény önmagáért beszél: egy év alatt átlagosan 13 kilótól szabadultak meg a részt vevők. Egy próbát megér!

1. Reggelizz bőségesen, vacsorázz szerényen

Hogy ez miért jó? Mert, ha reggel jól belakmározol, estére kevésbé leszel éhes és így az édességeket is kevésbé fogod kívánni. A kísérletben résztvevő egyik hölgy például 700 kilóriát evett reggelire, ebére 500-at, míg a vacsorára csak 200 kalóriát fogyasztott. Az eredmény? Egy év után 16 kilót dobott le, míg azok a társai, akik a vacsoránál jól teleették magukat, csupán 7-et.

2. Minden nap ürítsd ki a postaládát

Hogy ennek mi köze van a diétához? Ha minden egyes nap megnézed a postaládát, és ehhez a lépcsőt használod, máris ledolgoztál 35-140 kalóriát. Ugye milyen jól hangzik? Ha kertes házban laksz, akkor egy 15 perces sétát ajánlunk.

3. Egyél három falattal kevesebbet a megszokottnál…

…vagy igyál egy pohárral kevesebb édes üdítőt. Apró trükk, de hosszú távon segít akár napi 100 kalóriától is megszabadulni. Ez annyit tesz, hogy nem kell az ünnepnapokon felszedett 2 kilód miatt izgulnod, hiszen kb. ennyitől fogod magad megkímélni évente. Ugye milyen jól hangzik?

4. Kapcsold fel a lámpát, a zenét pedig halkítsd le!

Megsúgjuk, az éttermekben nem csak a romantikus hangulat fokozására gyújtanak hangulatlámpákat és a kellemes zene sem megy véletlenül… Ezek mind-mind arra sarkallják a szervezeted, hogy még több energiát vegyél magadhoz, étel formájában. Ez nekik üzlet, te viszont csak nehezebb leszel tőlük!

5. Vedd körül magad kékkel!

Tudományosan is bizonyított, hogy a kék szín elveszi az étvágyat és, ha belegondolsz, tényleg: a gyorséttermekben sehol sem láttál még kék színű feliratokat, ugye? Egy kék falakkal körbevett szobában átlagosan 33%-kal eszünk kevesebbet – de a lakásfelújítás helyett elég, ha vásárolsz egy kék színű terítőt és pár hozzáillő szalvétát.

6. Gyújtsd meg a kedvenc, vaníliás illatmécseset!

A finom vanília esszencia „eltelít” az édesség utáni vággyal és kevésbé fogod kívánni tőle a krémes-habos dolgokat. Máris megspóroltad a desszert árát!

7. Tarts magadnál csomagolt keménycukorkát!

Nemcsak nagyon finomak, de egy-egy szem tényleg annyira eltelít, hogy már nem fogsz kívánni tőle semmilyen más nyalánkságot. A csomagolt darabok külön jók, hiszen míg a papírkájukkal bíbelődsz, máris csökken az esélye, hogy többet fogsz belőle enni. Már kapható cukormentes verzióban is!

8. #Mutimiteszel

Fotózd le az ételed, mielőtt nekifognál! A vizuális ingerek segítenek „reálisan” látni az ételt és nem fogsz belőlük többet enni. Ha nagy Instagram rajongó vagy, akkor a #mutimiteszel hashtaggel is posztolhatod a vacsidat!

9. Tegyél egy tükröt az ebédlőbe!

Szintén a tanulmány mutatta ki azt, hogy a tükör előtt sokkal szégyenlősebekké válunk – már, ha az evésről van szó. A habzsolás szinte ki van zárva a tükör előtt, mert szinte önkéntelenül is rápillantunk, és a belső énünk azonnal jelez, hogy kicsit vissza kéne fognunk magunkat.

10. Tekerd magad körbe!

Egy francia bloggerina találta ki, hogy egy masnid körbeköt a derekán és csak addig eszik, amíg nem érzi szorosnak az. Az ötlet jó, viszont csak akkor működik, ha lassan eszünk – az ételt nem ér le egyik pillanatról a másikra a gyomrunkba!

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X