Főoldal > DIÉTA > Szabadulj meg a rossz szokásoktól, hogy fogyhass!

Szabadulj meg a rossz szokásoktól, hogy fogyhass!

alvásdiétaétrendfogyásfogyókúrakávészokás
0

Írta:

Kőkeményen tartod magad az edzéstervedhez, és az étrended is a legtutibb diétás menü, a fogyás mégsem halad olyan ütemben, mint ahogyan azt vártad? Lehet, hogy apró, lényegtelennek tűnő szokások rabja van, ami bizony jelentősen megnehezítheti a súlyvesztést. Iktasd ki ezeket az életedből!

Nem jó minőségű kávét iszol

Mivel a kávéban lévő koffein élénkítő hatású, ezért az anyagcserére is igen jó hatással van. Persze túl sokat sem érdemes belőle fogyasztani, hiszen a kávéfüggők egészen biztosan nem kedveznek hosszútávon az egészségüknek. Főleg, ha gyenge minőségű, poralapú termékeket iszol. Emellett érdemes odafigyelned, hogy milyen plusz adalék kerül az egyébként minőségi kávédba, a tej, tejhab és természetesen a cukor több kalóriát rejt magában, mint azt gondolnád.

Össze-vissza eszel

Ha nincs rendszer az étkezéseidben, teljesen összezavarod a testedet. Egy nap minimum ötszöri étkezés javasolt, azokat is 3-4 óránként érdemes megejtened. Az sem jó, ha folyamatosan nyammogsz valamit, de az sem, ha éhezteted magad. A fogyás egyik legfontosabb alapszabálya, hogy a vércukorszinted ne is legyen túl alacsony, de ne is ugorjon meg. Ezt pedig csak kiegyensúlyozott, egészséges étrenddel, és rendszerességgel tudod elérni.

43880735 - funny crazy woman eating hamburger junk food and fries sitting in chair

Túl gyorsan falatozol

A gyors evés két okból is a fogyókúra legádázabb ellensége. Aki sietve fogyasztja el az ételt, az egész biztosan nem is rágja meg a falatokat kellőképpen. Így az emésztés első fázisa már nem megfelelő, ami nem csak az egészségednek, de a vonalaidnak sem túl előnyös. Másrészt körülbelül 20 percre van szüksége a gyomrodnak ahhoz, hogy azt az üzenetet továbbítsa az agyadnak, hogy megtelt. Ha tehát te rövid időn belül sokat eszel, tuti, hogy éhes maradsz, és rövid időn belül ismét enned kell.

Keveset alszol

Ha nem pihensz napi 7-8 órát, ne is várd, hogy a fogyókúrád sikeres lesz. A kevés alvás miatt szervezeted nem tud megfelelően regenerálódni, magas vércukorszintet eredményez és a hormonháztartást sem a helyes irányba befolyásolja. Mivel csökken az energiafelhasználás, kevesebb zsírt fogsz elégetni, viszont többet fogsz nassolni. A glükóztermelés megnő, viszont az elégetett kalóriák száma csökken.

Túl sok kalóriabombát iszol

Sokan csak ételekben gondolkoznak, amikor hizlaló élelmiszerekről esik szó. Pedig nem csak a szilárd ételek, de az italok is hizlalhatnak: az alkohol, a rossz minőségű, alacsony gyümölcstartamú gyümölcslevek és a turmixok is durva kalóriabombák. Sőt, mivel az agy a folyékony halmazállapotú leveket nem ételként azonosítja, még csalókább az italokhoz való hozzáállásunk. A felsorolt innivalók ugyanis annyi kalóriát tartalmaznak, hogy még egy főétkezésen is bőven túltesznek.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X