Főoldal > DIÉTA > Vigyázz, így hizlal a konyhád észrevétlenül!

Vigyázz, így hizlal a konyhád észrevétlenül!

ételétkezésfogyásgabonapehelyhízáshűtőkonyhatáplálkozás
0

Írta:

A szakértők szerint összefüggés van a konyha milyensége, a benne lévő ételek elrendezése és a súlyod között. Most pedig elmondjuk, hogyan előzheted meg a hízás azon okát, amiről nem is tudtál.

1. Gabonapelyhet tartasz otthon!

Azok a nők, akik konyhájában legalább 1 doboz gabonapehely volt található, általában 4 kilóval voltak nehezebbek azoknál, akiknél nem volt egy doboz sem. A szakértő szerint: “azt esszük, amit látunk, nem azt, amit nem látunk”. A chipsnél és édességeknél azért rosszabb a gabonapehely, mert relatív egészséges ételnek tartjuk, ezért sokat és gyakran eszünk belőle. De! Magas cukor- és szénhidráttartalma miatt nagyon egészségtelen és hizlaló.
Egészséges tipp: A gabonapehely helyett inkább gyümölcsöt tarts otthon mindig!

 2. Átlátszó üvegben tartasz édességet!

Az átlátszó üvegben tartott édességet látod, folyamatosan a szemed előtt van, könnyebben fogy el. Egy kísérlet során átlátszó fóliába és alufóliába csomagolták egy pizza felét-felét. Az átlátszó fóliába csomagolt rész gyorsabban fogyott el, mint az alufóliába tekert.
Egészséges tipp: Próbálj meg egészséges ételeket tartani szem előtt!

konyha2.jpg ()

3. Ha kinyitod a kamrád, csokit, kekszet, chips-et találsz!

Tényleg számít, hogy mit tartasz otthon szem előtt vagy a hűtődben. Ha egy sütit látsz meg először, amikor benézel a kamrába, háromszor nagyobb eséllyel eszed meg, mint bármi mást.
Egészséges tipp: Az egészségtelen, hizlaló ételeket tedd el szem elől, amennyire csak tudod, helyébe pedig egészséges, teljes értékű ennivalókat tegyél!

 4. Túl nagy tálakat használsz!

Amikor kisebb tányérból eszel, sokkal kisebb adagokat szedsz magadnak. Egy kísérlet során ezt be is bizonyították. A résztvevők egyik felének nagy, míg a másiknak kisebb tányért adtak. Azt kérték, hogy megadott mennyiségű tésztát szedjenek ki a tányérjukra. A kisebb tányérral rendelkezők kisebb adagot szedtek. A teli tányér azt a látszatot kelti, hogy a kiszedett mennyiség sok.
Egészséges tipp: A salátát edd nagyobb, míg a főfogást kisebb tányérból!

 5. Nem használsz színeket!

A szakértő szerint a színtelen, fehér vagy egyszínű ételekből többet eszünk. A sok zöldség, minél több szín meghatározó, és hozzájárul a jóllakottsághoz.
Egészséges tipp: Használj minél több színt: színes tányér, rajta színes ételek! Kerüld a sima fehér, barna fogásokat!

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X