Főoldal > DIÉTA > Fogyókúrás tippek a hét minden napjára

Fogyókúrás tippek a hét minden napjára

alakformálásdiétaétkezésfogyásfogyókúramozgássporttáplálkozászsírégetés
0

Írta:

Egy hét alatt is tudsz annyit fogyni, hogy az kellő motivációt nyújtson a további súlycsökkentéshez. Próbáld ki ezt a hétfőtől vasárnapig tartó egyszerű diétatervet, és máris egy lépéssel közelebb kerülsz a vágyott bikinibody-hoz!

A fránya motivációból sajnos bármelyik pillanatban komoly hiányállapot jöhet létre, ilyenkor pedig azonnali hatállyal szükség van valamilyen trükkre, mielőtt meginognál. Azaz, mielőtt nyitogatni kezdenéd a mélyhűtőt egy kis fagyiért. A következő tippeket a hét minden napján bevetheted, így garantált lesz a sikered a soványság felé vezető úton.

HÉTFŐ: Kezdj határozottan!

Az emberek 57%-a hétfőn kezd el diétázni. Mivel ilyenkor a motivációd még a csúcson van, állítsd be az ébresztődet 45 perccel korábbra és menj le az edzőterembe vagy futni. Így elkerülheted a hétfő esti tömeget. A testmozgást kövesse egy egészséges reggeli, például görög joghurt bogyós gyümölcsökkel, vagy rántotta tojásfehérjéből, zöldségekkel. A nap további részében pedig tervezd meg az egész hetet! Nézd át a naptáradat! Mikor lesznek üzleti vacsoráid, találkozóid, csevegés a csajokkal, stb.? Gondold át, mindezt hogyan fogod kezelni! Mit fogsz enni a partnerekkel, kell-e valamikor egészséges nasit csomagolnod, nehogy meghiúsítsa a vágyaidat egy szembejövő pizzaszelet? Azok az emberek, akiknek határozott cselekvési terveik vannak, nagyobb valószínűséggel ragaszkodnak a céljaikhoz, mint azok, akik csak sodródnak az árral.

KEDD: Keress okosan!

Egy tanulmány szerint hétfőn és kedden a leggyakoribbak a diétával kapcsolatos Google-lekérdezések, például: Hogyan lehet fogyni? Egészséges vacsora ötletek, stb. Ahelyett, hogy általános kereséssel vesztegetnéd az idődet, válassz ki 2-3 blogot vagy honlapot, ami inspirál, és iratkozz fel a heti hírlevelekre. Így egyenesen a mailboxodba kapod a tartalmakat. Látogasd meg naponta a WellnessCafé.hu-t is, hogy értesülj legfrissebb infókról! Ne feledkezz meg a kapcsolódó Facebook és Instagram oldalaról sem, ahol további napi motivációkat kaphatsz!

SZERDA: Készülj fel és mérlegelj!

Hiába az ambiciózus kezdés a hét elején, egyszer csak elkezd csökkenni a lelkesedés. Hogy ezt elkerüld, gondolkodj előre már szerdán! Szaladj el a piacra és vedd meg a hét második felére a friss gyümölcsöket és zöldségeket! Egy kutatás szerint ugyanis ezen a napon a legkevésbé fárasztó a vásárlás, mert ilyenkor nincsenek hosszú, tömött sorok, és az áruból is bőven van még választék. Szerdán kora reggelre időzítsd a heti mérlegelést is, ugyanis a legtöbb nő ekkor a leginkább elfogadó önmagával szemben, és ekkor igazán valós a testsúlyunk is. Fontos, hogy ne méregesd magad állandóan, bőven elég ez az egy alkalom, így számokban mérve is mindig látványosabb lesz a siker.

CSÜTÖRTÖK: Húzz bele!

Egy tanulmány szerint csütörtök után az edzőtermek látogatottsága drasztikusan csökken. Ebből az következik, hogy a hét negyedik napján dugig vannak, mivel a legtöbben péntekre már szeretik maguk mögött tudni a heti testedzést, de előtte még elengedhetetlen egy kemény, izzasztó szeánsz. A várható zsúfoltságtól azonban könnyen elmegy az ember kedve. Menj biztosra! Beszéljetek meg fix alkalmakat egy barátoddal, amikor mindenképpen mozogtok valamit, és nem ér cserben hagyni a másikat. Vagy foglalj előre helyet a spinningen, a legjobb, ha ki is fizeted, így biztosan el fogsz menni. Ha nem tudsz előre fizetni, fogadd meg, ha mégis skippeled az órát, az erre félre tett pénzt elutalod egy alapítványnak. De csavarhatsz is egyet a dolgon, hogy még motiváltabb legyél: válassz ki egy olyan szervezetet, amit utálsz, és ha kihagyod a mozgást, nekik kell odaadnod a pénzedet. Cseles, ugye?

48201519 - healthy diet. beautiful smiling woman eating fresh organic vegetarian salad in modern kitchen. healthy eating, food and lifestyle concept. health, beauty, dieting concept.

PÉNTEK: Vedd fel a skinny farmeredet!

Tudtad, hogy egy kutatás szerint péntek reggel a legkisebb a súlyunk? Szóval pattanj bele a tapadós farmeredbe és viseld emlékeztetőként, hogy még nincs vége a hétnek, leszel még ennél vékonyabb is! A fogyókúrázók általában 85%-ban ragaszkodnak a terveikhez, mert a hétvégén szeretnek kicsit csalni. Ha a te hétvégéd már pénteken elkezdődik, akkor 40%-kal több időd van csalni. Ezért péntek reggel is ragaszkodj a megszokott, egészséges reggelidhez, ezt kövesse az ebéd. Vacsoránál már megengedhetsz magadnak egy kis kilengést egy szelet kenyér, egy desszert vagy egy finom ital formájában.

SZOMBAT: Csalj egy kicsit!

A hétvége első napján átlagban 236 kalóriával többet fogyasztunk, mint bármely máskor. Tény, hogy egyetlen egészségtelenebb étkezés nem fogja kinyírni a diétádat, de ne engedd ki a kezedből a gyeplőt! Engedélyezz magadnak egy kis csalást, például a barátnőiddel közös brunch alkalmával, de utána térj vissza a pályára és tartsd magad az elveidhez! Csak így érhetsz el komolyabb sikert.

VASÁRNAP: Mozogj valamit, bármit!

Ez az a nap, amikor szeretsz egész nap a kanapén heverni egy jó könyvvel vagy sorozatokat nézni? Nem csoda: a kutatók már rég tudják, hogy vasárnap a legalacsonyabb a fizikai aktivitásunk szintje. Te azonban ne hagyd magad legyőzni! Egy hosszú séta az erdőben vagy a vízparton, biciklizés egy baráttal vagy pár hossz úszás valamelyik uszodában bőven elég ahhoz, hogy egy kicsit a hét utolsó napján is megdolgoztasd magad. Egy két órás, kellemes séta valójában több kalóriát is eléget, mint egy 30 perces futás. Hajrá!

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X