Főoldal > DIÉTA > 8 tuti tipp az úszógumik ellen

8 tuti tipp az úszógumik ellen

diétaedzésétkezésfogyáshaslaposmozgássporttáplálkozás
0

Írta:

A has körüli zsírtól az egyik legnehezebb megszabadulni, de nem szabad feladnod, hiszen nem csak külsőleg leszel attraktívabb, hanem a has körüli úszógumikkal együtt számos más betegség veszélyétől is búcsút inthetsz, többek közt a 2-es típusú cukorbetegségtől.

Mozogj

Elég közhelyesnek tűnik, de nem lehet elégszer elmondani,hogy a mozgás a zsírégetés egyik alappillére. Fuss, bicajozz, ússz! Egy friss tanulmány szerint már heti 20 kilométer  futás elég ahhoz, hogy elkezdjen apadni a has körüli zsír térfogata.

Fogyassz több fehérjét

A fogyáshoz szükséged van fehérjére, de azt is tudod, miért? A kor előre haladtával a szervezet egyre több inzulint termel, mely elősegíti a zsír lerakódását, a fehérje viszont védelmet nyújthat az inzulinrezisztencia ellen, így a zsírlerakódás ellen is. Azok a nők, akik tartották a 30% fehérje, 40% szénhidrát, 30% zsír eloszlású étrendet, jelentősen többet fogytak a hasukból, mint akik kevesebb fehérjét fogyasztottak.

Jöhet a többszörösen telítetlen zsír

Zsírra mindenképpen szükséged van, de nem mindegy, hogy milyet fogyasztasz. A telített zsírok sokkal könnyebben lerakódnak, és átalakulnak zsírpárnákká. Egy svéd tanulmány szerint azok a nők, akik napraforgóolajat fogyasztottak, mely telítetlen zsírban gazdag, kevesebb zsírt raktároztak el, és nagyobb volt az izomtömegük, mint az ugyanennyi kalóriát, de pálmaolajat (telített zsír) fogyasztó nők.

uszogumi2.jpg ()

Öblítsd le ecettel

Azoknak a túlsúlyos embereknek, akik 8 héten át napi 1-2 kanál ecetet elfogyasztottak, meglepően gyorsan csökkent a testzsírarányuk. Hogy ez mitől lehetséges? Az egyik magyarázat, hogy az ecet zsírégető fehérjék termelődését serkenti elő a szervezetben.

Jógázz

Azon menopauzán túlesett nőknél, akik 1 hétig rendesen jógáztak, szignifikánsan csökkent a hasi elhízás aránya. Ennek oka a lassú mozgásban és az ellazulásban keresendő, mely által csökken a stresszhormon, a kortizol termelődése, amely a hasi zsírréteg kialakulásáért is felelős.

Aludd ki magad

A kevés alvás se tesz jót a vonalaidnak. Azoknál, akik rendszeresen 5 vagy annál kevesebb órát alszanak éjszaka, rohamosan megnő a hasi elhízás aránya. Már csak ezért is érdemes időben lefeküdnöd.

Hétvégén is kelj fel időben

Persze az sem megoldás, ha hétvégén akarod bepótolni a kimaradt alvásmennyiséget, hiszen így összezavarodik a bioritmusod. Hétvégén is próbálj meg akkor felkelni, mint hétköznap, és inkább feküdj le korábban.

Igyál teát

Akik csak mérsékelten sportolnak, fogyasszanak minél több zöld teát, ugyanis a benne lévő antioxidáns, a katekin elősegíti az edzés közben megkezdett hasi zsírréteg lebontását.

Egyél több rostot

A rost ugyanis nem csak az emésztést segíti elő, de megakadályozza, hogy a zsír a derekad köré ülepedjen le. Mindehhez elég pedig naponta két kis almát vagy egy csészényi zöldbabot elfogyasztanod.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X