Főoldal > DIÉTA > Így iktasd ki a cukrot az étrendedből

Így iktasd ki a cukrot az étrendedből

cukorcukorfüggőségcukormentesdiétaegészségétrendfogyáshízásszénhidráttáplálkozás
0

Írta:

Nem újdonság, hogy fehér cukorra nemhogy nincs semmi szüksége a szervezetnek, de ráadásul igen nagy károkat tud okozni, ha valaki mégis rendszeresen fogyasztja. Érdemes minél előbb kiiktatnod az étrendedből neked is. Ne aggódj, tippjeinkkel gyerekjáték lesz megszabadulni tőle.

Dobáld ki a cukrot és az édességeket

Az esti nasizást legegyszerűbben úgy kerülheted el, ha nincs otthon semmiféle édesség. Ha kell, selejtezd ki a hűtődet és az édességpolcodat, és dobáld ki, vagy ajándékozd el a csokikat, sütiket, cukros üdítőket, de magát a fehér cukrot is. Helyettük vásárolj gyümölcsöket, egészséges nasikat, cukor helyett pedig mézet, stevia-t vagy eritritet.

Változtass a vásárlási szokásaidon

Szerencsére ma már szinte minden élelmiszerbolt rendelkezik külön pulttal, ahol egészséges, cukormentes finomságok is a vásárlók rendelkezésére állnak. A legjobb, ha itt nézel szét, és válogatsz a különböző édességek között, a cukros, csokis részleget pedig messzire elkerülöd. Így sokkal kisebb az esélye annak, hogy kísértésbe ess, viszont az édes íz iránti vágyadat is csillapítani tudod cukormentes alternatívákkal.

75262084 - cookies and measuring tape. quit bad habits.

Ismerd fel a rejtett cukorforrásokat

Nem elég a cukrot és az édességeket száműznöd az étrendedből, olyan ételeket is kerülnöd kell, amiről nem is gondolnád, hogy tele van cukorral. Jobb, ha ezentúl nem eszel gyümölcsjoghurtot, müzlit, félkész termékeket, kész salátaöntetet, zabkekszet, és nem árt, ha az alkoholtartalmú italokkal is csínján bánsz. Fontos tudni, hogy a fehér liszt és az abból készült ételek, pékáruk is cukorrá alakulnak a szervezetben, ezért azokat is tedd tiltólistára.

Főzz rendszeresen

Időhiány miatt sokan választják a kifőzdéket napközben ahelyett, hogy otthon készítenék el ételeiket. Bár kétségkívül sokkal kényelmesebb menüt rendelni, mint otthon kotyvasztani, közel sem biztos, hogy ez a legjobb megoldás. Még az egészséges fogások is tele lehetnek cukorral, míg ha ételeidet otthon készíted el, mindezt elkerülheted. A lényeg, hogy egészséges alapanyagok felhasználásával nem csak cukormentes, de sokkal finomabb és olcsóbb ebédet kaphatsz.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X