Főoldal > DIÉTA > 8 tuti élelmiszer, amely elűzi a fáradtságot

8 tuti élelmiszer, amely elűzi a fáradtságot

almadiétaemésztésenergiaenergiabombaétkezésfáradtságfogyásgyömbérimmunrendszermandulamatchatojászeller
0

Írta:

Fáradékonyabb vagy és nehezebben megy a koncentrálás? Veled is előfordult már, hogy délutánra annyira kimerültél, hogy elfelejtetted lementeni azt a doksit, amin egész nap keményen dolgoztál? Kerüld el a tavaszi és az ebéd utáni kómát egészséges étkezéssel, és turbózd fel magad az alábbi energiabombákkal!

Matcha latte

Hallottál már a matcha japán teaféléről? A matcha egy speciális zöld tea, amely por formájában, tejszínnel dúsítva kerül a bögrébe. Itt az ideje, hogy lecseréld vele az unalmas tejeskávéd, ugyanis háromszor annyi koffein van benne, mint egy csésze hagyományos kávéban. Emellett L-theanine nevű vegyületet is tartalmaz, amely serkenti a koncentrálóképességet.

Étcsokoládé

Ha délután édesség után sóvárogsz, nincs is jobb választás, mint pár kocka cukormentes, magas kakaótartalmú étcsokoládé. A kakaó remek hangulatjavító és mérsékelt mennyiségben tartalmaz koffeint, így tökéletes és egyben egészséges energiabomba.

Gyömbér

Eddig csak megfázás idején vetetted be a gyömbért? Itt az ideje, hogy a fáradtság elűzésére is használd! Kiváló vérkeringés fokozó, így már kis mennyiség is nagyszerűen élénkít. Gyulladáscsökkentő hatása is kiemelendő, ugyanis alváshiány vagy stressz esetén gyakran gyulladás lép fel a szervezetünkben. Reszelj le friss gyömbért, és egy késhegynyi mennyiséget tegyél forró vízbe vagy teába.

Kókuszvíz

A dehidratáció tovább ronthat teljesítményünkön, amikor eleve fáradtak vagyunk, így nagyon fontos, hogy gondoskodjunk az elegendő folyadékbevitelről. Mindig legyen a táskádban egy doboznyi a sztárok kedvenc italából, a kókuszvízből. Káliumtartalma kiemelkedő, jóval több ásványi anyagot rejt, mint egy közepes banán, ezáltal gyors lendületet ad.

Cukormentes limonádé

A C-vitaminban gazdag citrusok élénkítő hatásáról sem feledkezhetünk meg. A citrom tele van olyan elektrolitokkal, mint például a magnézium, a kalcium és a kálium, ezért is tartják a legjobb természetes energiabombának. Dobj pár szelet citromot, narancsot és lime-ot az ásványvizedbe az egész napos lendületért.

19318136 - healthy quick snack (lunch) in office. red apple, dry fruits (apricots) and nuts on desk with computer and planner.

Alma mandulával

Egészséges nasira vágysz? Ropogtass el egy almát pár szem mandulával! Az alma természetes cukrai elegendő üzemanyaggal látják el a szervezetet, míg rosttartalma állandó energiát szolgáltat. A mandula pedig remek fehérje és magnézium forrás, így a sejteket is ellátja energiával.

Zeller mandulavajjal

A ropogtatós zöldségek, mint a zeller, nagyszerű élénkítők, ugyanis a kutatások szerint a rágás aktiválja az agynak azon területeit, amelyek az éberségért felelősek. Nem szereted a zeller ízét? Dobd fel egy kis natúr mandulavajjal, amely amellett, hogy nagyon finom, további egészséges energiaforrásként is hasznosul.

Főtt tojás és áfonya

Szeretsz kísérletezni a különböző ételek szokatlan párosításával? A főtt tojás és áfonya kombót neked találták ki! A tojás igazi fehérjebomba, így kiválóan laktat, és hosszú időre gondoskodik a megfelelő lendületről. Az áfonya 21 g szénhidrát tartalmával remek energiaforrás, míg 4 g rosttartalma a vércukor stabilizálásáról gondoskodik.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X