Főoldal > DIÉTA > 8 étel, amely természetes ragyogást ad a bőrnek

8 étel, amely természetes ragyogást ad a bőrnek

arcbőrbőrdiétaétkezésfogyásgyümölcsszépségvitaminzöldség
0

Írta:

Ne csak filterekkel szeresd az arcbőröd!

Nagyszerű lenne, ha úgy tölthetnéd fel a következő selfie-det, hogy nem kellene filtereket és ragyogást adó effekteket használnod, ugye? Mindez elérhető, ha a feldolgozott élelmiszerek helyett friss, tápanyagban gazdag finomságok kerülnek az asztalodra. Az antioxidánsokban és vitaminokban dúskáló ételek ugyanis belülről gondoskodnak bőröd egészségéről és természetes ragyogásáról. Ha mindezt megfelelő fényvédelemmel és több lépcsős arctisztítással kombinálod, mindenki csodálatos arcbőröd titkát akarja majd tudni.

Citrusok

Nyáron sem érdemes elfeledkezni a narancsról, a grapefruitról, a citromról és a lime-ról, hiszen nemcsak egzotikus életérzést, hanem tökéletes bőrt is nyújtanak. A bennük található sok-sok C-vitamin elengedhetetlen szerepet játszik a kollagén termelésében, amely javítja a bőr rugalmasságát és feltölti azt nedvességgel. A C-vitaminban gazdag étrend garantáltan gondoskodik a bőr megfelelő textúrájáról és feszességéről. Ráadásul véd a napkárosodással szemben, és csökkenti a pigmentfoltok megjelenését is.

Áfonya

A szezonális áfonya igazi antioxidáns bomba. Élénk színét a benne található antociánnak köszönheti, amely serkenti a kollagénszintézist, ezáltal gondoskodva a ragyogó bőrről. Remek természetes öregedésgátló, rendszeres fogyasztásával megelőzhető a ráncok képződése. Emellett méregtelenítőként funkcionál, képes eltávolítani a szervezetben, így a bőrben is, felhalmozódott méreganyagokat.

61614285 - blueberry

Zöld tea

A zöld tea titka a benne található polifenol vegyületben, a katekinben rejlik. Ez egy rendkívül erős antioxidáns, annyira, hogy a kutatások szerint napi 2-4 csésze fogyasztásával megelőzhető a bőrrák. Nemcsak a rákos sejteket képes eltávolítani, de gyulladásgátló tulajdonságának köszönhetően a ragyogó arcbőrt is biztosítja. A nagy meleg ellenére ne várd meg, míg kihűl, antioxidáns tartalma ugyanis ilyenkor jelentősen csökken.

Csontleves

A csontleves fogyasztását is melegen ajánljuk, ugyanis igen gazdag kollagénben. A kollagén a test meghatározó proteinje, a bőr, a haj, a köröm, a porcok, a csontok, az izmok, valamint az összes kötőszövet szerkezeti építője. Fogyasztásával rugalmasabb és hidratáltabb lesz a bőröd, szinte ragyogva az egészségtől.

Spenót

A spenót egyike a legnagyszerűbb zöldségeknek, hihetetlen, de több mint 80 tápanyagot tartalmaz. A magas vitamin-, ásványi anyag- és flavonoid tartalmú spenót kiváló antioxidáns hatása miatt minden bőrtípusnak ajánlott. E-vitamin és béta-karotin tartalma által pedig védi a bőr sejtjeit a szabadgyökök károsító hatásaitól.

Édesburgonya

Kedvenc szuperélelmiszerünk ebből az összeállításból se maradhat ki, magas C-vitamin tartalma ugyanis gondoskodik a sima és ráncmentes arcbőrről. Ráadásul a bőrnek rengeteg béta-karotinra van szüksége ahhoz, hogy visszanyerje nedvességtartalmát, a batáta pedig az egyik legjobb béta-karotin forrás.

45374769 - full top view of pile of cherry tomatoes in a rattan basket on black board for background

Paradicsom

A paradicsom élénkpiros színét a likopin adja, amely védi a bőrt a káros UV-fény okozta ártalmaktól és öregedésgátló csodaszerként is funkcionál. Tudtad, hogy a paradicsom sokkal egészségesebb főzve és sütve, mint nyersen? Likopin tartalma ugyanis hőkezeléssel sokkal jobban felszívódik. Csupán félcsészényi főtt paradicsom vagy paradicsomszósz 16 mg likopint tartalmaz.

Tonhal

Egyik kedvenc fehérjebombánk, a tonhal bőrvédő titka a szelénben rejlik. A szelén garantálja bőröd egészségét, amely rugalmasabbá és hidratáltabbá válik. Fiatalítja a bőrt, ugyanis serkenti a kollagén és az elasztin termelődését. Omega-3 tartalma pedig hozzájárul a kollagén megőrzéséhez, felveszi a harcot a gyulladással és bársonyossá varázsolja a bőrt.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X