Főoldal > DIÉTA > Ezért egyél minden nap paprikát!

Ezért egyél minden nap paprikát!

diétaegészségfogyáspaprikarostsalátavitaminzöldség
0

Írta:

A paprikának rengeteg jótékony hatása ismert, ezért érdemes kihasználni a nyári zöldségdömpinget, és a reggelik, vacsorák mellé odakészíteni néhány szeletet belőle.

Vitaminbomba

Az, hogy a paprika C-vitamin tartalma magas, az Szent-Györgyi Albert óta mindenkinek világos. De emellett A-vitamin tartalma is jelentős, a kettő együtt pedig igencsak felvértezi a szervezetet a betegségekkel szemben. De nem csak belsőleg, de a bőrre is kedvezően hathat ez a kombó, hiszen garantálja a feszességet, üdeséget, és késlelteti a ráncok kialakulását.

Serkenti az emésztési folyamatokat

A székrekedést nem érdemes csupán apróbb kellemetlenségként elkönyvelni, ugyanis a székletből felszívódó mérgek hosszú távon veszélyesek lehetnek. Helyes életmóddal, mozgással, táplálkozással mindez kivédhető. Ha sok rostban gazdag ételt fogyasztasz, például paprikát, akkor emésztési problémáidnak búcsút inthetsz.

Segít a vérszegénység megelőzésében

A vérszegénység elsősorban nőket érintő probléma, ami idejében felismerve helyes életmóddal könnyen orvosolható. Érdemes megelőzni a problémát, hogy semmilyen káros következménye ne lehessen a már kialakult kórképnek. Sok paprika fogyasztásával sokat tehetünk mindezért.

16721390 - sweet bite peppers of different colors, orange, red and yellow, on a white background

Magas a víztartalma

A dehidratáltság komoly probléma, és ha nem figyelsz oda a kellő mennyiségű folyadékbevitelre, komoly következményekkel számolhatsz. Szerencsére a nyár a lédús, zamatos gyümölcsök és zöldségek időszaka. Már azzal hozzájárulhatsz a folyadékpótláshoz, ha rendszeresen fogyasztasz paprikát.

Fogyókúrás

A nagy melegben általában nem vágyunk a nehéz, kalóriadús ételekre. A fehér paprika fogyasztása tökéletes választás, akár nyersen, akár feldolgozva, hiszen rendkívül alacsony kalóriatartalommal rendelkezik. Készíts belőle salátát, nem csak finom és zamatos ebédet kapsz, de még a vonalaidban sem tesz kárt.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X