Főoldal > DIÉTA > Szokj le az állandó csipegetésről, nagyon káros

Szokj le az állandó csipegetésről, nagyon káros

csipegetésdiétaétkezésfogyókúranassolás
0

Írta:

A napi négy-öt étkezés a legideálisabb az egészségmegőrzés és a diéta szempontjából egyaránt, azonban nem árt tisztában lenni a szabályokkal. A nagy adagok mellett az elnyújtott étkezéseket, csipegetéseket is hanyagold, ha alakod és egészséged megőrzése fontos számodra.

Leterheled a gyomrodat

Étkezés során gyomorsav termelődik, amely a táplálék megemésztésében játszik fontos szerepet. Gyomorsav annyiszor termelődik, ahányszor étkezünk. Ha valaki csak és kizárólag úgy képes dolgozni, olvasni, tévézni, hogy egyik kezével folyton a kekszes zacskóban matat, akkor gyakorlatilag folyamatos készenlétben tartja a gyomrát, így az nem tud pihenni. Érdemes elpakolni minden (még egészséges) finomságokat is a közelből, így sokkal kisebb lesz a kísértés.

Tönkremegy a fogzománc

Jó esetben minden főétkezés után, de legalább napi kétszer sort kerítünk a fogmosásra. Ha azonban fogápolás után azonnal a nasis zsacsi után nyúlunk, majdhogynem felesleges a tortúra, a szájhigiénia nem lesz tartós. Ezt nem csak a friss lehelet, de fogaink is bánhatják, hiszen a zománc így sokkal gyorsabban kopik, könnyebben szuvasodnak a fogak, és az elszíneződés mértéke is jóval magasabb lesz.

41607652 - woman eats sweets at night to sneak in a refrigerator

Súlytöbblethez vezet

Mondhatnánk, hogy a fitness nassolnivalókkal semmi gond, hiszen nem csak diétásak, de még egészségünknek is jót tesznek, azonban ez nem teljesen igaz. Ha folyamatosan nyammogunk valamin, legyen az a világ legjobb superfood-ja, egyre nagyobb és nagyobb mennyiség befogadására lesz képes a gyomor. Ez persze még több kalóriabevitelt eredményez, ami nem csak alakunkra, de egészségünkre nézve is rendkívül káros.

Rossz szokássá rögzül

Az nassolástól is ugyanúgy függővé válhatunk, mint bármi mástól, ami több szempontból is igen veszélyes. Ami már ugyanis szokásunkká válik, azt csak nagy önfegyelem árán tudjuk kiiktatni az életünkből. Akár az egész életünket befolyásolhatja, hogy van-e nálunk valami harapnivaló, ami sok esetben persze egész biztosan nem diétás csemege. Sőt, még pénztárcánkat sem kíméli a folytonos habzsolás, arról már nem is beszélve, hogy az egészséges, kiegyensúlyozott étrend egész biztosan felborul a folytonos nasizás miatt, hiszen főétkezések helyett is csak elrágcsálunk valamit.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X