Főoldal > DIÉTA > 5 mennyei finomság fogyózóknak

5 mennyei finomság fogyózóknak

diétaéhségétkezésfehérjefogyókúra
0

Írta:

A diéta egyik alapja a megfelelő étkezés. Fontos, hogy olyan élelmiszereket válassz, melyek egészségesek és eltelítenek, így megakadályozhatod az esetleges túlevést.

A másik okos húzás, hogy olyanokat válassz, melyek felgyorsítják az anyagcserédet, így gyorsabban tudnak rólad leperegni a kilók. Megmutatjuk mik azok, melyek mindkét tulajdonsággal rendelkeznek.

Görög joghurt

A joghurt egy jó találmány, de abból se mindegy melyiket választod. A görög joghurt kétszer annyi fehérjét tartalmaz normál társánál, és kb. fele annyi cukrot, így ez az ideális választás. Márpedig akik növelik a fehérjebevitelüket, azok számottevően kevesebb kalóriát vesznek magukhoz egy nap alatt, mint akik erre nem ügyelnek.

Zöld és oolong tea

Ha koffeinnel indítod a napod, akkor válaszd ezeket a teákat, melyek nemcsak élénkítő koffeint, hanem olyan vegyületeket is tartalmaznak, melyek serkentik az anyagcserét. Mivel a tea nem tartalmaz kalóriát, így egész nap szürcsölgetheted.

Bogyós gyümölcsök

Az áfonya, eper és a málna, édes ízük ellenére, meglepően kevés kalóriát tartalmaznak, viszont annál több rostot. Valamint flavonidoikban is gazdagok, melyek elősegítik a zsírégetést elősegítő hormonok termelését.

45251528 - spotted ceramic bowl with assortment berries blueberries, strawberries and blackberries at white textile napkin over wooden table. natural day light. top view

Tojás

Kiváló választás reggelire, mivel egy tojás csak 70 kalóriát tartalmaz viszont fehérjében gazdag, pont optimális, hogy ne éhesen, hanem kevesebb kalóriával, de mégis energikus vágj neki a napnak.

Hántolatlan pisztácia

30 szem hántolatlan pisztácia mindössze 100 kalóriát tartalmaz és emellett 6 gramm fehérjét. Fontos, hogy ne előre hámozottat válassz, mivel a héja gazdag tápanyagokban, és hosszú időre eltelít.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X