Főoldal > ÉTRENDEK > A világ leghatékonyabb diétája

A világ leghatékonyabb diétája

diétaegészségfogyókúrahatékonytitok
0

Írta:

Megannyi fogyókúrás tipp, új diétás trend lát napvilágot nap, mint nap. De mi a tuti recept? Kézenfekvőbb, mint gondolnánk!

Paleo-módszer, tiszta étrend diéta, vega és glikémiás diéta, és a sort még hosszasan folytathatnánk… Mindegyik megközelítés mellett szólnak érvek, de ellenérvek is. De hogy mi a biztos módszer? Mi a titok?

A tudósok szerint a következő:

A University of Toronto kutatói 2014-ben vizsgáltak 59 tudományos fogyókúrás cikket, amikben a fogyókúrákat kipróbálták kísérleti alanyokon is, és arra a konklúzióra jutottak, hogy az a leghatásosabb diéta, amihez hosszú távon tudja magát tartani a diétázó. Egy ezt megelőző JAMA tanulmány pedig arra világított rá, hogy azok az alanyok, akik Atkins-, Ornish-, Weight- Watchers- és Zóna-diétán voltak egy évig, mind hasonló mennyiséget fogytak. Akik pedig a fogyókúra fajtájától függetlenül hosszabb ideig kitartottak a diéta mellett, jelentősen nagyobb súlyveszteséget értek el.

Ezek alapján a tudósok azt a következtetést vonták le, hogy fontosabb összetevője a sikeres fogyókúrának az, hogy mennyire vagy kitartó és következetes a diétádban, mint hogy milyen fajta étrendet követsz.

A Kaliforniai Egyetem tanulmánya szerint ehhez még az is hozzáadódik, hogy a súlyvesztés után a diétázók körülbelül kétharmada visszaszedi magára a leadott kilókat. A visszahízás problémája pedig azért létezik, mert a diétázók fejében a fogyókúrának van egy határideje, amikor úgy érzik, végeztek az egésszel, és visszatérhetnek a régi életmódjukhoz.

Tim Church szerint, ha nem tudunk egy bizonyos étrenden élni életünk végéig, akkor a fogyókúrázás elvesztegett idő.

A biztos recept tehát:

Találjuk meg azt az életmódot, amit be tudunk építeni az életünkbe, amit magunkénak érzünk, és ami mellékesen fogyást is okoz. Ez az egy fogyókúrás program a működőképes.

via


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X